“Fenerbahce” iesūdz tiesā portālu “Transfermarkt”

Interesanti notikumi risinās Turcijas futbola virtuvē, jo viens no valsts spēcīgākajiem klubiem “Fenerbahce” tiesā iesūdzējis Vācijas futbola portālu “Transfermarkt”, jo uzskata, ka tajā parādītā informācija par komandas spēlētājiem nav patiesa.

“Transfermarkt” ir viens no populārākajiem futbola portāliem pasaulē, un tajā pieejama informācija par komandām un futbolistiem no visas pasaules. Viena no vērtīgākajām mājaslapas funkcijām ir tirgus vērtības sistēma, kas parāda futbolistu vērtību, balstoties uz pēdējā laika sniegumu, vecumu un citiem faktoriem.

Futbola žurnālists Zeks Lovijs vēsta, ka “Fenrbahce” iesūdzējusi tiesā “Transfermarkt”, jo portāls esot negatīvi manipulējis ar komandas futbolistu vērtību. Fenera līdzjutēju sociālais konts “Twitter” platformā pieminējis vienu no “Transfermarkt” Turcijas redakcijas pārstāvjiem, kas izraisījis plašas un garas diskusijas.

Vērtīgākais “Fenerbahce” futbolists portāla vērtējumā ir Diogo Rosi, kurš iegūts īrē no “Los Angeles” FC un novērtēts ar 18 miljoniem eiro. Nākamais sarakstā ir vārtsargs Altajs Bajindirs ar 14 miljoniem, savukārt Mesuts Ezils novērtēts tikai ar četriem miljoniem. Ļoti iespējams, ka bijušā “Arsenal” spēlētāja mazā vērtība ir viens no galvenajiem “Fenerbahce” dusmu iemesliem.

Komandas līdzjutēji apgalvo, ka Turcijas sadaļas administratori ir “Trabzonspor” līdzjutēji, kas nav slēpuši savu patiku un vienvirziena domāšanu. Interesanti, ka savulaik Krištianu Ronaldu esot nobloķējis portālu “Instagram”, jo nebija apmierināts ar “Transfermarkt” norādīto futbolista vērtību.

sportapils