Pasaules rekords? Pendele pēc nospēlētām četrām sekundēm

Ne tikai Eiropā, bet arī citos kontinentos turpinās pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles. Otrdien otrās cīņas Āfrikā aizvadīja Tanzānijas un Madagaskaras komandas, bet šis mačs bija interesants ar to, ka jau pēc četrām sekundēm tika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

Uzreiz kā tiesnesis atļāva sākt maču, Tanzānijas futbolisti metās uz priekšu. Ar otro piespēli bumba nonāca Madagaskaras soda laukumā, jo tās aizsargs vēlējās nospēlēt tīri, taču pieņemtais lēmums nebija pareizs.

Madagaskaras vārtsargs Melvins Adriens, kurš ikdienā pārstāv Francijas zemākās līgas komandu, nogāza Tanzānijas futbolistu. Mača tiesnesis tikai otro reizi nosvilpās, bet tas liecināja par to, ka Tanzāija varēs izpildīt 11 metru soda sitienu.

Tanzānietis Erasto Naioni nospēlēja precīzi, līdz ar to atklājot spēles rezultātu. Pārsvars tika dubultots 26. minūtē, taču līdz puslaika pārtraukumam Madagaskara atspēlējas, otros vārtus gūstot kompensācijas laika 2. minūtē. Iegūto iniciatīvu neizdevās pārvērst, jo otrā puslaika sākumā Tanzānija guva trešos vārtus un noveda maču līdz 3:2 uzvarai.

Pēc pirmajām divām spēlēm Tanzānija ar četriem punktiem ieņem pirmo vietu J grupā, apsteidzot Beninu vairāk gūto vārtu dēļ. Madagaskara pie punktiem nav tikusi, tādējādi izredžu iekļūt nākamajā kārtā praktiski vairāk nav.

sportapils