“Dinamo” mājās piedzīvo sagrāvi, volejbola izlase bezspēcīga pret olimpisko čempioni – aizvadītās dienas aktualitātes

Mājas spēļu sēriju ar zaudējumu iesāka Rīgas “Dinamo”, kas piedzīvoja pamatīgu sakāvi pret Čeļabinskas “Traktor” ar 1:6. Ar vienīgo precīzo metienu vārtos rīdziniekiem izcēlās Gunārs Skvorcovs. Nākamā spēle Rīgas komandai svētdien pret Jaroslavļas “Lokomotiv”, kam sezonas pirmajā spēlē tika zaudēts ar 2:3.

Noslēdzošajā Eiropas čempionāta grupu turnīra spēlē Latvijas volejbola izlase zaudēja olimpiskajai čempionei Francijai ar 0-3. Izredzes iekļūt astotdaļfinālā latviešiem joprojām ir, bet tas būs atkarīgs no šodienas spēļu rezultātiem – Vācijai jāpārspēj Slovākija un Francijai jāpieveic Igaunija.

Rihards Bukarts guvis otros vārtus šosezon, bet Vladivastokas “Admiral” papildlaikā zaudēja Čerepovecas “Severstal” ar 2:3. Kopumā šajā sezonā Bukarts ticis pie četriem rezultativitātes punktiem.

Pauls Jonass Afjonas ila “Grand Prix” posmā pirmajā braucienā bija piektajā vietā, kamēr otrajā finišēja pozīciju zemāk, kopvērtējumā paliekot piektais. Sezonas kopvērtējumā latvietis ierindojas septītajā vietā.

“VEF Rīga” vakar Viļņā notiekošā turnīra “Viking Lotto Cup 2021” otrajā spēlē pārspēja Paņevežas “Lietkabelis”, ko pārstāv Kaspars Bērziņš, ar rezultātu 86:80, tādējādi iekļūstot finālā, kurā sacentīsies ar laukuma saimniekiem Viļņas “Rytas”.

Latvijas tenisa izlase nākamajā nedēļas nogalē aizvadīs Deivisa kausa pasaules zonas 2. grupas maču pret Turciju. Pagaidām Latvijas sastāvā ir Roberts Štrombahs, kurš vienspēļu rangā atrodas 672. vietā, kā arī 35 gadus vecais Edgars Maņušis, 17 gadus vecais Reinis Kupfers un 16 gadus vecais Gustavs Dambiņš. Iespējams, ka valstsvienībai pievienosies Ernests Gulbis, kuram nākamajā nedēļā paredzēts turnīrs, bet tas būs iespējams tikai pēc zaudējuma “Challenger” turnīrā.

Latvijas hokeja virslīgas trešdienas spēlēs “Mogo/LSPA” pieveica HK “Liepāja” ar rezultātu 4:1, savukārt “Zemgale/LLU” apspēlēja “Dinaburgu” ar 6:2.

sportapils