Ronaldu bijušais šefpavārs: “Viņa ēdienkartē nebija dārgu ēdienu”

Augstākā līmeņa sportisti lielu uzmanību pievērš ēdienkartei, jo uzņemtā pārtika ļoti ietekmē sekmes laukumā. Bijušais Krištianu Ronaldu šefpavārs atklājis detaļas par to, ko ēdis ne tikai portugālis, bet arī viņa ģimenes locekļi.

Džiordžio Barone kļuva par Ronaldu šefpavāru brīdī, kad futbolists pievienojās Turīnas “Juventus”, un bija visus trīs gadus. “Nebija dārgi ēdieni, bet veselīgi,” saka šefpavārs. “Es izmantoju bioloģiskas un dabīgas sastāvdaļas – zivi, vistu, teļa gaļu, olas, avokado, kokosriekstu eļļu un melnos rīsus. Tev jārūpējas par ķermeni tā, kā tas būtu “Ferrari””.

Tiek uzskatīts, ka Ronaldu piekopj augsta proteīna diētu, minimāli uzņemot cukuru, taukus un ogļhidrātus. Barone rūpējās ne tikai par Ronaldu vēderu, bet arī viņas dzīvesbiedres un četru bērnu labsajūtu ēdiena pasaulē. Iecienītākie ēdieni sešu cilvēku lielajā ģimenē esot bijuši garneles, astoņkājis, teļa gala, pilngraudi un salāti.

Šefpavārs arī izskaidroja, kā Ronaldu sadedzina tik daudz kaloriju, uzsverot noteiktu eļļu un šķidrumu nozīmīgumu. “Es gatavoju, izmantojot kokosriekstu eļļu,” saka Barone. “Ir svarīgi arī dzert pietiekami daudz ūdeni, taču attīrītu. Un dzert daudz.”

“Protams, tas viss ir apvienojumā ar smagiem treniņiem. Atpūta ir tikpat svarīga kā treniņi un uzturs, ieskaitot pēcpusdienu, jo jāēd agri vakarā nevis vēlu.”

sportapils