“Dinamo” atkal piedzīvo sagrāvi, volejbola izlase noslēdz EČ – nedēļas nogales aktualitātes

Zaudējumus turpina piedzīvot Rīgas “Dinamo”, kas jau pirmajā periodā ielaida četrus vārtus pret Jaroslavļas “Lokomotiv”, beigās ar tādu pašu rezultātu (0:4) atzīstot pretinieku pārākumu. Otrdien “Dinamo” spēle pret Ņižņijnovgorodas “Torpedo”.

Latvijas volejbola izlase svētdien noslēdza dalību Eiropas čempionātā, astotdaļfināla cīņā bez variantiem zaudējot Itālijai trīs setos. Čempionātā Latvija ierindojās 9. līdz 16. vietā.

Futbola Virslīgā nedēļas nogalē “Spartaks” ar rezultātu 3:0 pieveica “BFC Daugavpils”, gūstot visus trīs vārtus četru minūšu laikā. Svētdien FK “Liepāja” ceturto reizi sezonā apspēlēja FK “Metta” (3:0), savukārt “Valmiera” FC un RFS izcīnīja pa punktam – 1:1.

Trešos vārtus sezonā guvis Miks Indrašis, bet viņa pārstāvētā “Vityaz” zaudēja “Avtomobilist” ar rezultātu 3:4. Kopumā Indraša kontā šajā sezonā ir seši (3+3) punkti. Pirmos vārtus Čehijas čempionātā guva Mārtiņš Dzierkals.

Par “US Open” sieviešu turnīra čempioni kļuva 18 gadus jaunā Emma Radukanu, kura apspēlēja gadu vecāko Leilu Fernandesu ar 6:4, 6:3. Interesanti, ka Radukanu sacensības uzsāka no kvalifikācijas, esot pirmajai, kam izdevies triumfēt no kvalifikācijas, un šis viņai bija tikai otrais “Grand Slam” turnīrs karjerā. Vīriešu turnīrā uzvarēja Daniils Medvedevs, kurš finālā pieveica Novaku Džokoviču ar 6:4, 6:4, 6:4, tādējādi serbam neizdevās triumfēt visos “Grand Slam” gada ietvaros.

Atgriešanās mačā Anglijas Premjerlīgā un Mančestras “United” Krištianu Ronaldu guva divus vārtus, palīdzot Mančestras “United” ar 4:1 pieveikt Ņūkāslas “United”. Zaudējumu piedzīvoja “Tottenham”, kas atzina “Crystal Palace” pārākumu ar 0:3, savukārt Mančestras “City” 1:0 uzvara pār “Leicester City”.

Vācijas Bundeslīgā Dortmundes “Borussia” trīs reizes atspēlējās un kopumā ar 4:3 pieveica Leverkūzenes “Bayern”, turklāt divus vārtus guva Ērlings Holanns, savukārt čempionei Minhenes “Bayern” uzvara pār “RB Leipzig” ar 4:1.

Itālijas A sērijas ietvaros nesekmīgi turpina spēlēt Turīnas “Juventus”, kas nenoturēja vadību un zaudēja “Napoli” ar rezultātu 1:2, tādējādi trīs spēlēs “Juventus” kontā ir neizšķirts un divi zaudējumi. “Inter” nospēlēja 2:2 ar “Sampdoria”, bet “Milan” pieveica “Lazio” ar 2:0.

Parīzes “Saint-Germain” Francijas čempionāta spēlē sagrāva debitanti “Clermont” ar 4:0, kamēr “Nice” pietika ar diviem gūtiem vārtiem piecu minūšu laikā, lai pieveiktu “Nantes” ar 2:0.

Spānijas futbola čempionātā Madrides “Atletico” kompensācijas laika pēdējā minūtē izrāva 2:1 uzvaru pār “Espanyol”. Madrides “Real” pret “Celta Vigo” nonāca iedzinējos, taču otrajā puslaikā kopumā guva četrus vārtus, uzvarot ar 5:2, turklāt Karīms Benzemā izcēlās ar “hat-trick”.

F1 posmā Itālijā dubultuzvara “McLaren”, Danielam Rikjardo un Leondo Norisam ieņemot attiecīgi pirmo un otro vietu, savukārt trešais palika Valteri Botass, kurš sacensības uzsāka no 20. pozīcijas. Sacensību vidū Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons saskrējās un izstājās.

Nedēļas nogalē Basketbola slavas zālē tika uzņemti kopumā 16 basketbolisti, kas ir lielākais skaits vēsturē, un starp tiem ir tādi zināmi vārdi kā Pols Pīrss, Kriss Vebers, Bils Rasels, Toni Kukočs, Bens Voless un Kriss Bošs.

sportapils