Transpersona sieviete uzvar debijas cīņā MMA

Aizvien vairāk sporta pasaulē parādās transpersonas jeb cilvēki, kas dzīves laikā mainījuši dzimumu. Tāda arī ir Alana Maklaflina, kura piektdien uzvarēja savā debijas cīņā MMA, otrajā raundā ar žņaugšanu pieveicot Selīnu Provostu.

Maklafina piedzima kā zēns, taču vēlāk izlēma mainīt dzimumu. Viņa ir pirmā transpersona kopš 2014. gada, kas piedalījās profesionālā MMA cīņā. 38 gadus vecā sportiste pirms cīņas veica vairākus testus, ieskaitot to, kas pārbauda viņas hormonu daudzumu organismā.

Sieviete iepriekš bija daļa no ASV armijas speciālās vienības, bet pēc cīņas uzteica Falonu Foksu, kura 2014. gadā kā transpersona kāpa oktagonā. “Šobrīd es sekoju Falonas pēdās. Esmu viens solis visā ceļā un ļoti ceru, ka arī man būs sekotāji. Ja mēs vēlamies redzēt vairāk transatlētus, ja vēlamies vairāk iespēju transbērneim, mums būs jāstrādā tajā virzienā un jārada iespējas.”

Sportiste atklāja, ka bijis ļoti grūti atrast pretinieci. “Tas bija murgs atrast pretinieci. Man ir vislielākais respekts pret Provostu.”

Jaunības dienās Maklafina vēlējās veikt dzimuma maiņas operāciju, taču to neatļāva viņas māte. Sievietes ģimene ir ļoti reliģioza, un šobrīd sportiste vairs nesarunājas ar mammu.

sportapils