UEFA aizliedz “Ajax” izmantot uz formām logo, kas godina Bobu Mārliju

Vasarā Amsterdamas “Ajax” iepazīstināja ar jaunās sezonas trešajām formām, kas veltītas regeja leģendai Bobam Mārlijam. Uz tām bija trīs mazi putniņi, atsaucoties uz mākslinieka dziesmu, taču UEFA paziņojusi, ka tāds logo nevar būt uz krekliem.

Mārlijam veltītās formas bija tik populāras, ka “Ajax” mājaslapa nespēja uzņemt tik daudz cilvēku, kā rezultātā serveri nobruka. Jau vairākus gadus Mārlija dziesma “Three Little Birds” ir “Ajax” himna, un klubs ar šīm formām izlēma godināt mākslinieku, izvietojot arī trīs putniņus uz krekliem.

Lai gan ideja kopumā ir laba, galvenajai Eiropas futbola institūcijai tā nepatika. “Eiropas futbola asociācija to redz kā citu izpausmes veidu nevis komandas logo, apģērbu sponsora logo vai piedurknes logo. Citi izpausmes veidi nav atļauti,” teikts oficiālajā paziņojumā.

Komandas uz krekliem var likt tikai viena veida logo, neskaitot sponsoru logo, kam neesot nekādu limitu. Protams, ka “Three Little Birds” nav ne komandas logo, ne ir kādā veidā saistīts ar sponsorēšanu, bet gan vienkārši ir cieņas apliecinājums Bobam Mārlijam.

Brīdī, kad “Ajax” prezentēja formas, mākslinieka meita Sedella bija ļoti priecīga. “Esmu vairāk nekā aizkustināta par to, ka “Ajax” dziesmu “Three Little Birds” atzinusi par savu himnu. Šādi stāsti silda manu sirdi un parāda, cik ietekmīgas tādas dziesmas var būt. Futbols manam tēvam bija viss, un viņš arī sacīja, ka futbols ir brīvība.”

Jauno Nīderlandes futbola čempionāta sezonu “Ajax” uzsākusi visai veiksmīgi, četrās spēlēs tiekot pie trim uzvarām un neizšķirta, tādējādi tabulā šobrīd atrodoties 2. vietā. Rītvakar komanda uzsāks UEFA Čempionu līgas jauno kampaņu, izbraukumā tiekoties ar “Sporting”.

sportapils