“Tottenham” trešo spēļu kreklu iedvesmojuši vietējie jaunieši

Dienā, kad “Tottenham” aizvadīs pirmo spēli UEFA Eiropas Konferences līgā pret Rennas “Stades”, komanda pavēstījusi par jaunās sezonas trešo spēļu kreklu, par kuru atbildīgi lielā mērā bija vietējās kopienas jaunie cilvēki.

Pirms diviem gadiem astoņi jauni un kreatīvi cilvēki tika uzņemti vietējā Totenhemas mākslas studijā, kur par viņu mentoriem kļuva ne tikai studijas darbinieki, bet arī “Nike” dizaina komanda. Vairāku darbnīcu laikā jaunieši varēja izpausties un parādīt, ko viņiem Totenhema kā apkārtne nozīmē.

Kreatīvajai vīzijai, ja tā var teikt, ir dota dzīvība, atspoguļojot to “Tottenham” trešajā spēļu kreklā. Violetais dizains izceļ Totenhemas apkārtnes dinamiskumu, kā arī uz krekla ir uzraksts “N17”, kas apzīmē Totenhemas apkārtnes kodu.

Džeiks Osmans, viens no dizaina autoriem, sacīja: “Šo varu atzīmēt savā sarakstā. Kad biju jaunāks, sēdēju ģimenes virtuvē un zīmēju futbola kreklu dizainus, tāpēc redzēt realitātē gatavo produktu ir ļoti, ļoti patīkami.”

“Būdams liels “Tottenham” fans, iespēja strādāt pie šī projekta un apmeklēt “Nike” darbnīcas bija fantastiska,” atzina cits dalībnieks Marlons Klārks. “Šī pieredze apvienoja manas divas lielākās kaislības, kas ir futbols un dizainēšana, un tas mani vēl vairāk motivēja doties pakaļ sapņiem. Būt daļai par iedvesmojošu “Spurs” kreklu, uz ko cilvēki atskatīsies vēl gadiem, ir visu laiku labākā sajūta.”

Arī Totenhema domā zaļi, jo gan spēļu krekli, gan līdzjutējiem pieejamie krekli veikalos sastāv no 100% pārstrādāta poliestera auduma, kas izgatavots no pārstrādātām plastmasas pudelēm. “Nike” atbalsta “zero waste” kustību, un pārstrādāts poliesters samazina oglekļa emisijas līdz pat 30% salīdzinājumā ar nepastrādātu poliesteru, un kopš 2010. gada “Nike” izmanto šo materiālu futbola kreklu ražošanai.

sportapils