Rastorgujevs diskvalificēts uz 18 mēnešiem, Ostapenko turpina aizstāvēt titulu Luksemburgā – aizvadītās dienas aktualitātes

Nepatīkami jaunumi pienākuši no Sporta Arbitrāžas tiesas – Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs diskvalificēts uz 18 mēnešiem par antidopinga pārkāpumiem, kas nozīmē 12 mēnešu laikā trīs reizes neatrodoties norādītajā vietā. Ziemā latvietis nevarēs piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Aļona Ostapenko Luksemburgas turnīra ceturtdaļfinālā divos setos ar 7:6(6), 6:2 pārspēja Alizē Kornē, tādējādi garantējot vietu pusfinālā, kurā šodien plkst. 15:00 spēlēs pret Ludmilu Samsonovu.

Čehijas hokeja čempionātā lieliski piektdienas vakarā spēlēja Roberts Bukars, kurš guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet viņa komandas biedrs Guntis Galviņš atdeva rezultatīvu piespēli. Šveicē Kaspars Daugaviņš kaldināja panākumu pār Ivara Punnenova un Oskara Lapinska pārstāvēto komandu ar vieniem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

FIBA Čempionu līgā spēlēs Roberta Štelmahera, Akseļa Vairoga, Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvētā Tallinas “Kalev/Cramo”, kas kvalifikācijas izšķirošajā spēlē pieveica Utenas “Juventus” ar 86:81. Interesanti, ka Tallinas komanda paralēli šim turnīram startēs arī VTB līgā un Latvijas – Igaunijas basketbola līgā.

Madars Razma piedalās Dānijā notiekošajās “World Series of Darts” sacensībās “Nordic Darts Masters”, un pirmajā kārtā viņš ar 6:4 pieveica Neitanu Aspinalu, tādējādi pirmo reizi karjerā latvietim izdevās pārspēt TOP10 sportistu.

Latviešu basketbolists Ronalds Zaķis karjeru turpinās Latvijas – Igaunijas basketbola līgas jaunpienācējas “Viimsi” sastāvā. Pagājušajā sezonā Zaķis spēlēja Vācijas pēc spēka 2. līgā, vidēji gūstot astoņus punktus un izcīnot 3,1 atlēkušo bumbu.

sportapils