Ostapenko nespēj izcīnīt vēl vienu titulu Luksemburgā, RFS emocionālā spēlē iekļūst kausa finālā – nedēļas nogales aktualitātes

Luksemburgas WTA turnīra titulu neizdevās aizstāvēt Aļonai Ostapenko, kura finālā piekāpās 18 gadus jaunajai Dānijas pārstāvei Klārai Tausonei ar 3:6, 6:4, 4:6. Trešajā jeb izšķirošajā setā Ostapenko bija breika pārsvars.

Ar neveiksmi izbraukuma sēriju uzsākusi Rīgas “Dinamo”, kas svētdien Maskavā guva vārtus vairākumā, taču zaudēja “Spartak” ar 1:3. Vienīgos vārtus Rīgai guva Nikolajs Jeļisejevs. Otrdien “Dinamo” spēle Maskavā pret “Dynamo”.

Svētdien noskaidrojās Latvijas kausa futbolā finālistes – vispirms FK “Liepāja” savā laukumā ar rezultātu 2:0 pārspēja “Valmiera” FC, bet Rīgas grandu duelī RFS ar 3:1 pieveica “Riga” FC. Pamatlaiks starp galvaspilsētas komandām noslēdzās 1:1, bet 109. minūtē RFS labā vārtus guva Andrejs Iličs, lai gan “Riga” futbolisti uzskatīja, ka mirkli pirms tam bumba bija jau šķērsojusi gala līniju. Pēc protestiem Latvijas čempione palika mazākumā, bet vēlāk RFS guva jau trešos vārtus.

Polijas futbola Ekstraklasē Vladislavs Gutkovskis devās laukumā mača 71. minūtē, bet jau pēc deviņām minūtēm guva vārtus, kopumā palīdzot “Rakow” izcīnīt panākumu ar 3:0. Latvietim tas šosezon bija otrais precīzais sitiens vārtos.

Čehijas hokeja čempionātā divas rezultatīvas piespēles atdeva Mārtiņš Dzierkals, savukārt Polijā ar precīzu metienu izcēlās Frenks Razgals. Norvēģijas hokeja čempionātā rezultatīvu piespēli atdeva Leonards Rimjāns, kas viņam bija jau ceturtā šosezon, savukārt Kazahstānā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Edgars Siksna.

Eiropas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Rīgā, Biķernieku trasē par uzvarētāju “Euro RX1” klasē kļuva Jānis Baumanis, kurš sezonas kopvērtējumā atrodas 4. vietā.

MXGP posmā Sardīnijā Pauls Jonass pēc pirmā brauciena bija 13. vietā, nākamajā pakāpās uz 6. vietu, kas kopvērtējumā ļāva sacensības noslēgt 8. vietā. Sezonas kopvērtējumā latvietis ir 7. vietā.

Anglijas Premjerlīgā Mančestras “City” nospēlēja 0:0 ar “Southampton”, kamēr “Liverpool” ar 3:0 pieveica “Crystal Palace”. Mančestras “United” pārspēja “West Ham” (2:1), savukārt Londonas derbijā “Chelsea” tika galā ar “Tottenham” – 3:0.

Spānijas “La Liga” pie uzvaras nespēja tikt čempione Madrides “Atletico”, kas savā laukumā sadalīja punktus ar Bilbao “Athletic” (0:0). Madrides “Real” laika periodā starp 86. un 88. minūti guva divus vārtus, kas ļāva atspēlēties un pārspēt “Valencia” ar 2:1.

Iespaidīgu spēli Vācijas Bundeslīgā aizvadīja Minhenes “Bayern”, kas neatstāja nekādu cerību “Bochum”, sagraujot pretinieku ar 7:0, kamēr “RB Leipzig” atkal zaudēja punktus, nospēlējot 1:1 ar “Koln”. Dortmundes “Borussia” pārspēja “Union Berlin” ar 4:2, un divus vārtus uzvarētājiem guva Ērlings Holanns.

Itālijas A sērijā “Inter” sagrāva “Bologna” ar 6:1, “Roma” piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, atzīstot “Verona” pārākumu (2:3), savukārt “Juventus” un “Milan” duelī uzvarētāja netika noskaidrota – 1:1.

Francijas futbola čempionāta kārtas centrālajā mačā tikās Parīzes “Saint-Germain” un “Lyon”. Vispirms vadībā izvirzījās viesi, bet Neimārs izlīdzināja rezultātu, savukārt kompensācijas laikā Mauro Ikardi izrāva uzvaru PSG ar 2:1.

Lietuvas basketbola čempionātā Kaspars Bērziņš guva 18 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bet Spānijas ACB ietvaros Dairis Bertāns izcēlās ar 17 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Citā ACB spēlē Rolandam Šmitam desmit punkti un četras atlēkušās bumbas.

Latvijas hokeja čempionātā sestdien “Olimp/Venta 2002” pēcspēles metienos apspēlēja HS “Rīga” (2:1), “Prizma” pārliecinoši tika galā ar “Dinaburgu” (5:1), savukārt HK “Liepāja” sīvā cīņā pārspēja HK “Zemgale/LLU” (4:3).

Madars Razma ”Nordic Darts Masters” turnīru noslēdza ceturtdaļfinālā ar zaudējumu trīskārtējam pasaules čempionam Maiklam van Gervenam – 4:10.

Deivisa kausa Pasaules zonas 2. grupas cīņā starp Turciju un Latviju pēc pirmās dienas vadībā ar 2-0 atradās turki, jo gan Ernests Gulbis, gan Roberts Štrombahs piedzīvoja zaudējumus. Svētdien Gulbis un Štrombahs zaudēja dubultspēlē, bet Edgars Manušis atzina pretinieka pārākumu vienspēlē, tādējādi Latvija kopumā zaudēja ar 0-4.

sportapils