Norvēģu TV publicē maldinošu attēlu par Sulšēru un atvainojas

Pagājušajā nedēļā pirmajā UEFA Čempionu līgas spēlē Mančestras “United” zaudēja “Young Boys” ar rezultātu 1:2. Komandas galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs saņēma lielu kritikas vilni, ieskaitot no Norvēģijas TV, kas publicēja maldinošu attēlu.

Televīzijas kanāls “TV 2” parādīja attēlu, kurā redzams Krištianu Ronaldu, kurš atrodas laukuma malā un kliedz spēlētājiem, kas jādara. Nekur blakus it kā neesot Sulšērs, taču acīgākie līdzjutēji ātri vien pamanīja, ka kaut kas nav tīrs. Viņiem bija taisnība, jo norvēģu speciālists tika “izdzēsts” no bildes.

Ātri vien “TV 2” atvainojās par notikušo, apgalvojot, ka tā esot bijusi nevainīga kļūda un televīzijas mērķis neesot bijis sniegt nepatiesu informāciju, lai gan attēls tika parādīts diskusijā par to, ka “United” vadonis Sulšērs neesot spēcīgs līderis.

Norvēģijas preses eksperts Gunnars Bodals-Johansens pastāstīja, kāpēc labotā bilde ir bīstama. “Šis attēls izmantots specifiskā kontekstā, lai kaut ko pastāstītu par Sulšēru. Tas ir pretīgi, un tā ir nepieņemama manipulācija.”

“Publika reti var kontrolēt to, ko dara žurnālisti, bet žurnālistu metodēm jābūt uzticamām. Katru reizi, kad notiek šādi starpgadījumi, auditorijai paveras iespēja sākt domāt: “Cik bieži šādi gadījumi ir?” Nopietni tiek ietekmēta “TV 2″ uzticamība, bet nožēlošana neatrisina problēmu.”

Svētdien Sulšērs labi atbildēja visiem kritiķiem. Anglijas Premjerlīgas spēlē sarkanie velni nonāca iedzinējos pret “West Ham United”, bet 35. minūtē Krištianu Ronaldu panāca izlīdzinājumu, savukārt 89. minūtē uzvaras vārtus guva Džesijs Lingards, kurš laukumā devās vien 73. minūtē. Jāizceļ arī Dāvids de Heja, kurš kompensācijas laika pašās beigās atvairīja 11 metru soda sitienu.

sportapils