Merzļikins noslēdz ilgtermiņa līgumu ar “Blue Jackets”, “Dinamo” neiztur 3. periodā – aizvadītās dienas aktualitātes

Jaunu līgumu ar Kolumbusas “Blue Jackets” noslēdzis Elvis Merzļikins. Vēl vienu sezonu latvietim ir spēkā pagājušajā vasarā parakstītais līgums, bet nākamajā sezonā stāsies spēkā piecu gadu līgums par 27 miljoniem ASV dolāru. Šis varētu nozīmēt, ka vieta komandā vairāk nebūs somu vārtsargam Jonasam Korpisalo, ar ko latvietis cīnījās par pirmā vārtsarga pozīciju.

Līdz trešajam periodam labu sniegumu demonstrēja Rīgas “Dinamo”, taču trīs ielaisti vārti pēdējās 20 minūtēs liedza pacīnīties pret Maskavas “Dynamo” – 1:4. Ar vienīgo precīzo metienu Rīgas komandas rindās izcēlās Nikolajs Jeļisejevs. Rītdien “Dinamo” spēle pret “Severstal”.

Latvijas basketbola savienība (LBS) pavēstījusi, ka gaidāmajā sezonā uz visu turnīru spēlēm varēs ierasties skatītāji, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī tie, kuri pēdējo 48 stundu laikā veikuši PCR testu ar negatīvu rezultātu.

Kaspars Daugaviņš guva vārtus Šveices hokeja čempionāta spēlē, pie rezultatīvas piespēles Čehijā tika Mārtiņš Dzierkals, tāpat rezultatīvas piespēles Artūram Kuldam Vācijā un Oskaram Batņam Francijas čempionātā.

Dainis Krištopāns iekļauts Francijas handbola čempionāta 2. kārtas simboliskajā izlasē. Aizvadītajā nedēļas nogalē viņš guva sešus vārtus, būdams otrs rezultatīvākais Parīzes “Saint-Germain” spēlētājs.

FIBA Eirolīgas pamatturnīrā cenšas iekļūt Kitijas Laksas pārstāvētā Itālijas komanda “Famila Schio”. Kvalifikācijas mačā Laksa guva 19 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, “Famila Schio” izcīnīja uzvaru un šodien aizvadīs izšķirošo cīņu, panākuma gadījumā iekļūstot Eirolīgā.

Polijas futbolists Roberts Levandovskis saņēmis “Zelta buci”, kas pienākas pagājušās sezonas rezultatīvākajām spēlētājam Eiropā. Levandovskis uzstādīja jaunu Vācijas Bundeslīgas rekordu, bumbu vārtos raidot 41 reizi.

Vēl viens latviešu basketbolists karjeru turpinās Igaunijā, un tas ir Māris Ziediņš, kurš pievienojies “Kalev/TLU” komandai. Pagājušajā sezonā viņš spēlēja “Valmiera Glass/ViA”, vidēji gūstot 8,2 punktus un izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas.

sportapils