Koziols iekļūst IIHF padomē, Usiks pieveic Džošua un iegūst trīs jostas – nedēļas nogales aktualitātes

Nedēļas nogalē Sanktpēterburgā notika IIHF vēlēšanas. Uz pieciem gadiem par padomes locekli ievēlēts Viesturs Koziols, savukārt Renē Fāzela vietu ieņēmis francūzis Liks Tardifs.

Vienā no nedēļas nogales galvenajiem notikumiem Oleksandrs Usiks 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveica Entoniju Džošua, tādējādi iegūstot WBO, WBA un IBF pasaules čempiona jostas smagsvaros.

Lielisku debiju Turcijas čempionātā piedzīvoja Rihards Lomažs, kurš guva 22 punktus, realizējot piecus tālmetienus, pret Eirolīgas komandu “Anadolu Efes”. Vācijas basketbola Bundeslīgā Aigars Šķēle guva 19 punktus, Polijas čempionātā Klāvs Čavars izcēlās ar desmit punktiem un astoņām bumbām zem groziem. Itālijas A sērijā Andrejs Gražulis guva 13 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un bloķēja četrus metienus.

Vēstures grāmatās iegājis Lūiss Hamiltons, kurš Krievijas “Grand Prix” posmā Sočos izcīnīja karjeras 100. uzvaru, kļūstot par pirmo pilotu vēsturē, kam tas ir izdevies. Otrais palika Makss Verstapens, trešo vietu izcīnīja Karloss Sainss, savukārt vēl divus apļus pirms beigām līderis bija Lendo Noriss, taču lietus dēļ viņš izslīdēja no trases, beigās paliekot septītais.

Futbola Virslīgā pašreizējā čempione “Riga” FC zaudēja FK “Liepāja” ar 0:1, tādējādi praktiski izslēdzot iespējas pacīnīties par ceturto titulu. Svētdien “Valmiera” FC pārspēja BFC “Daugavpils” ar 5:1, četrus vārtus gūstot 14 minūšu laikā. “Spartaks” 85. minūtē izrāva uzvaru pār FK “Metta” – 1:0.

Anglijas Premjerlīgā Mančestras “City” ar 1:0 apspēlēja Londonas “Chelsea”, Mančestras “United” zaudēja “Aston Villa” (0:1), “Liverpool” cīnījās 3:3 ar “Brentford”. Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījusi “Arsenal”, Londonas derbijā pārspējot “Tottenham” ar 3:1.

Pirmo zaudējumu Spānijas čempionātā piedzīvoja čempione Madrides “Atletico”, kas viesos atzina “Alaves” pārākumu ar 1:0. Madrides “Real” netika galā ar “Villarreal” (0:0), savukārt “Barcelona” izcīnīja uzvaru pār “Levante” – 3:0.

Itālijas A sērijā “Milan” tika galā ar “Spezia” (2:1), “Inter” un “Atalanta” cīnījās 2:2. Tikai otro uzvaru sezonā izcīnījusi Turīnas “Juventus”, kas pārspēja “Sampdoria” ar rezultātu 3:2. “Lazio” pārspēja “Roma” (3:2), savukārt līdervienībai “Napoli” panākums pret “Cagliari” ar 2:0.

Vācijas Bundeslīgā nedēļas nogalē “Bayern” tika pie panākuma pret “Greuther Furth” ar 3:1, “Leipzig” sagrāva “Hertha” ar 6:0, savukārt divu “Borussia” duelī ar 1:0 uzvarēja Menhengladbaha.

Polijas futbola čempionātā rezultatīvu piespēli atdeva Vladislavs Gutkovskis, palīdzot “Rakow” viesos pārspēt čempioni “Legia” ar rezultātu 3:2.

Čehijas hokeja čempionātā Mārtiņš Dzierkals guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, savukārt Māris Bičevskis izdarīja precīzu metienu vārtos. Austrijas čempionātā izcēlās Ņikita Jevpalovs un Andris Džeriņš attiecīgi gūstot vārtus un atdodot rezultatīvu piespēli.

Nedēļas nogalē Latvijas hokeja čempionātā norisinājās trīs spēles, turklāt visas noslēdzās ar lielām sagrāvēm, jo “Liepāja” sagrāva HS “Rīga” ar 8:0, “Mogo/LSPA” pārspēja “Dinaburgu” ar 7:0, savukārt “Zemgale/LLU” neatstāja nekādu cerību “Prizmai” – 10:1.

Sestdien latviešu skrējēja Diāna Džaviza triumfēja 246 kilometrus garajā ultramaratonā, kas sākās Atēnās, bet noslēdzās Spartā. Distanci viņa veica 25 stundās, 23 minūtēs un 59 sekundēs.

sportapils