Bijušais “United” spēlētājs lūdz faniem pārtraukt izpildīt rasistisku dziesmu

Septiņas sezonas Mančestras “United” krāsas pārstāvēja korejiešu futbolists Parks Ji Sungs, bet pavisam nesen viņš uzrunāja sarkano velnu līdzjutējus, lai tie vairs nedzied dziesmu, kas sevī ietver rasistiskus izteicienus un kopumā aizskar Korejas tautu.

Dziesmu, kurā stāstīts par korejiešu paradumu ēst suņa gaļu, “United” fani izpildīja jau laikā, kad Sungs spēlēja Mančestrā, taču šis jautājums kļuvis aktuāls arī tagad, jo “Wanderers” piesaistījusi korejieti Hīčans Hvangs, kā rezultātā šī dziesma atkal tika izpildīta savstarpējā mačā.

“Es zinu, ka “United” fani nevēlas nevienu aizskart, taču man jāturpina izglītot cilvēki, ka nevar izmantot tos vārdus (suņa gaļa – aut.), kas mūsdienās ir rasistisks apvainojums Korejas cilvēku virzienā,” situāciju ieskicē Sungs.

“Tie konkrētie vārdi ir ļoti aizskaroši korejiešiem un man ir patiesi žēl, ka jaunajiem cilvēkiem tāda dziesma ir jādzird. Dienvidkorejā daudz kas ir mainījies. Tā ir taisnība, ka kādreiz esam ēduši suņa gaļu, taču mūsdienās, īpaši jaunā paaudze, ienīst to. Kultūra ir mainījusies.”

“Es patiesi pieprasu pārtraukt faniem izpildīt šo dziesmu,” turpina bijušais sarkanais velns. “Tas izraisa diskomfortu Korejas iedzīvotājos, kad tā tiek izdzirdēta. Ir laiks apstāties.” Arī Mančestras “United” izplatīja viedokli, paziņojot, ka pilnībā atbalsta Sunga komentāru, un aicinot respektēt viņa vēlmes.

Septiņu sezonu laikā korejietis “United” rindās izcīnīja četrus Anglijas Premjerlīgas titulus, kā arī vienu UEFA Čempionu līgas trofeju. Pasaules kausā trīs reizes futbolists pārstāvēja Dienvidkoreju, kopumā valstsvienībā aizvadot tieši 100 spēles.

sportapils