“Barcelona” spēlē Čempionu līgā, bet kļūst par Eiropas līgas favorīti

Jaunās sezonas sākums slikti iesācies Spānijas futbola grandam “Barcelona”. Lai gan komanda startē UEFA Čempionu līgā, portāls “FiveThirtyEight”, kas veic prognozes un izveido spēka rangus, par Eiropas līgas favorīti noteikusi tieši Barselonu, lai gan Eirokausos aizvadītas tikai divas kārtas.

Spānijas superklubs pirmajās divās Čempionu līgas spēlēs nav guvis vārtus, kā arī nav ticis pie uzvarām. Vispirms savā laukumā ar rezultātu 0:3 tika kapitulēts Minhenes “Bayern”, savukārt divas nedēļas vēlāk ar tādu pašu rezultātu izbraukumā atzīts “Benfica” pārākums.

Visai skarbi, bet patiesi pēc pagājušās nedēļas zaudējuma izteicās komandas galvenais treneris Ronalds Kūmans. “Ja cilvēki organizācijā neredz pašreizējo situāciju “Barcelona” komandā, es parādīšu problēmu. Protams, ka mēs varam spēlēt labāk, taču Čempionu līgā mēs neuzvarēsim.”

Komandas, kuras grupu turnīrā paliek trešajā vietā, iekļūst Eiropas līgas turnīrā. Pagaidām E grupā trešā spēcīgākā komanda ir Kijevas “Dynamo”, kas tikusi pie punkta. Par vietu nākamajā Čempionu līgas kārtā “Barcelona” būs grūti pacīnīties, taču trešā vieta un Eiropas līga ir visai reāls variants.

Tā uzskata arī portāla “FiveThirtyEight” analītiķi, kas izdara prognozes par dažādiem sporta notikumiem, izsakot savus favorītus. Portāla vērtējumā jau šobrīd “Barcelona” ir galvenā favorīte uz triumfu Eiropas līgā, lai gan Čempionu līgas grupu turnīrā vēl jāaizvada četras kārtas.

Ar 8% iespējamību “FiveThirtyEight” noteikusi, ka Barselona izcīnīs Eiropas līgas trofeju, bet tāda pati varbūtība piešķirta “Napoli”. Septiņi procenti piešķirti Leverkūzenes “Bayer”, bet 6% iespēja triumfēt otrajā spēcīgākajā Eiropas klubu starptautiskajā turnīrā ir “Real Sociedad”.

“FiveThirtyEight” neuzskata, ka “Barcelona” būs starp divām labākajām E grupas komandām, jo iespēja iekļūt Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs novērtēta ar 55% iespējamību. Starp pirmajām septiņām komandām, kurām paredzēta vislielākā iespēja uzvarēt Eiropas līgā, vēl tikai viena spēlē Čempionu līgā – “RB Leipzig”, kas arī nav izcīnījusi uzvaras pirmajās divās spēlēs.

Barselona nevar priecāties ne tikai par sniegumu Čempionu līgā, bet arī Spānijas līgā. Pēc septiņām aizvadītām spēlēm komandas kontā ir 12 punkti, kas dod tikai devīto vietu tabulā. Aizvadītajā nedēļas nogalē “Barcelona” piekāpās čempionei Madrides “Atletico” ar 0:2.

sportapils