Mbapē apsver paņemt pārtraukumu no Francijas izlases

Šajā nedēļā turpināsies pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs, bet dažas valstsvienības aizvadīs izšķirošās spēles UEFA Nāciju līgā, ieskaitot Franciju, kurai ceturtdienas vakarā pusfināls pret Beļģiju. Francijai varētu nepalīdzēt Kilians Mbapē, kurš paziņojis, ka apsver paņemt pauzi no valstsvienības.

Aizvadītās vasaras Eiropas čempionāts Francijai noslēdzās ļoti neveiksmīgi, jo astotdaļfinālā tika zaudēts Šveicei, lai gan līdz pat 80. minūtei francūži atradās vadībā ar 3:1. Mačs nonāca līdz 11 metru sitienu sērijai, kurā visi spēlētāji bija precīzi, izņemot vienu – Kilianu Mbapē. Viņa izpildītais sitiens nešķērsoja vārtu līniju, un Francijai čempionāts bija beidzies.

Jau pašā čempionāta sākumā izvērtās konfliktsituācija starp Mbapē un Oliveru Žirū, kurš apgalvoja, ka pirmajā mačā konkrēti personāži nepiespēlēja viņam bumbu pietiekami bieži. Mbapē esot bijis tik dusmīgs, ka bija gatavs sarīkot preses konferenci, lai runātu par radušos situāciju.

Vairāki mediji ziņoja, ka Mbapē ego esot negatīvi ietekmējis nacionālo komandu, bet tagad intervijā 22 gadus vecais futbolists paziņojis, ka varētu kādu laiku nespēlēt valstsvienībā. “Vienmēr esmu licis Francijas izlasi pāri visam un tā būs arī turpmāk. Nekad neesmu saņēmis nevienu eiro par spēlēšanu valstsvienībā un arī turpmāk to darīšu par velti, taču galvenais ir, ka nevēlos būt par problēmu,” saka futbolists.

“Vienā brīdī sāku sajust, ka kļūstu par problēmu un cilvēki apkārt mani par tādu sāka uzskatīt. Pats galvenais ir Francijas izlase un, ja tā ir priecīgāka bez manis, lai tad tā arī ir.”

Mbapē runāja arī par to, kas notika pēc neprecīzā soda sitiena. “Kas mani pārsteidza, bija, ka pēc tam mani nosauca par pērtiķi. Šī iemesla dēļ es vēlējos saņemt atbalstu, bet nevis tāpēc, ka netrāpīju bumbu vārtos.” Smejoties futbolists teica, ka tika izsvilpts visos Francijas stadionos.

“Transfermarkt” vērtējumā Mbapē ir vērtīgākais futbolists pasaulē ar 160 miljoniem eiro. Jau šajā vasarā bija daudz runu, ka francūzis varētu pamest Parīzes “Saint-Germain”, un to nav noliedzis arī pats futbolists, taču viņš joprojām spēlē PSG. Šosezon viņš piedalījies 11 spēlēs, guvis četrus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

sportapils