VEF zaudē Čempionu līgas ievadā, futbola izlase papildina kandidātu loku – aizvadītās dienas aktualitātes

Ar zaudējumu jauno FIBA Čempionu līgas sezonu iesāka “VEF Rīga”, kas izbraukumā piekāpās “Treviso Basket” ar rezultātu 85:91. Pēc pirmā puslaika VEF atradās vadībā ar desmit punktiem, taču pēc pārtraukuma iekrāto pārsvaru neizdevās noturēt. Rezultatīvākais rīdziniekiem ar 21 punktu bija Devondriks Vokers.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs papildinājis kandidātu sarakstu gaidāmajām pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm ar Danielu Ontužānu un Krišjāni Zviedri, jo radušās šaubas par Vladimira Kameša un Pāvela Šteinbora iespējām palīdzēt valstsvienībai.

Spānijas basketbola čempionātā Rolands Šmits guva septiņus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un pārtvēra bumbu.

Latvijas hokeja čempionātā “Olimp/Venta 2002” izlaida 3:0 vadību, taču beigās izcīnīja panākumu ar rezultātu 4:3 pret “Prizmu”.

IIHF Čempionu līgā Egils Kalns guva vārtus, Frenks Razgals atdeva rezultatīvu piespēli, bet latviešu pārstāvētā “GKS Jastrzebie” izcīnīja panākumu ar 4:3.

Par karjeras beigām paziņoja Spānijas basketbola leģenda Pau Gazols. Karjeras laikā spānis divreiz triumfējis NBA, divās olimpiskajās spēlēs izcīnījis sudraba medaļas, kā arī trīsreiz kļuvis par Eiropas čempionu. Losandželosas “Lakers” plāno iemūžināt Gazola 16. numuru, kā rezultātā neviens cits nevarēs ar to spēlēt.

sportapils