Ostapenko sasniedz astotdaļfinālu, latviešu hokejisti NHL spēlē rezultatīvi – nedēļas nogales aktualitātes

Indianvelsas turnīrs otrajā kārtā noslēdzās Anastasijai Sevastovai, kura trīs setu cīņā ar 2:6, 7:6(5), 3:6 piekāpās Onsai Žabūrai, kura šosezon izcīnījusi visvairāk uzvaru WTA tūrē. Tālāk tikusi Aļona Ostapenko, kura naktī uz pirmdienu pārspēja Jūliju Putincevu ar 6:3, 2:6, 6:3, sasniedzot astotdaļfinālu, kurā būs jāspēlē pret polieti Igu Švjonteku.

Latviešu uzbrucēji NHL izcēlās ar rezultativitātes punktiem pēdējās pārbaudes spēlēs. Teodors Bļugers guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, kas ļāva pārspēt Elvja Merzļikina “Blue Jackets” ar 4:3 papildlaikā. Kopumā latvietis atvairīja 24 metienus no 28. Zemgus Girgensons pārtvēra ripu mazākumā un raidīja to vārtos, bet Rūdolfs Balcers tika pie rezultatīvas piespēles.

Brits Taisons Fjūrijs aizstāvēja WBC pasaules čempiona jostu smagsvaros. Trešo reizi viņš tikās ar Deonteju Vailderu, un cīņa ritēja līdz 11. raundam, kad Fjūrijs ar nokautu pielika punktu duelim. Pēc aizvadītām 32 cīņām Fjūrija kontā ir 31 uzvara un neizšķirts.

VTB līgas spēlē Mareks Mejeris guva 23 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, kamēr citā mačā Rolandam Freimanim 25 punkti un sešas bumbas zem groziem. Turcijas basketbola čempionātā Rihards Lomažs izcēlās ar 11 gūtiem punktiem. Jānis Strēlnieks Lietuvas čempionāta ietvaros guva 13 punktus, bet Rolandam Šmitam Spānijā 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Itālijas A sērijā Artūram Strautiņam 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Andrejam Gražulim – 10 punkti un piecas bumbas.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā otro uzvaru izcīnījusi “Latvijas Universitāte”, kas sīvā cīņā pārspēja “Tarvas” (64:61), bet pamatīgu sakāvi piedzīvoja BK “Ogre”, kas nespēja izrādīt pretestību “TalTech”, zaudējot ar 73:103. Svētdien BK “Ventspils” pārspēja turnīra debitanti “Viimsi” ar 80:67.

Šveices hokeja čempionātā Ivars Punnenovs atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem, sekmējot “Tigers” panākumu ar 4:2. Zviedrijā Jānis Kalniņš atvairīja 27 metienus no 30, taču “Lakers” piedzīvoja zaudējumu ar 2:3. Čehijas čempionātā Mārtiņš Dzierkals atdeva rezultatīvu piespēli, un to pašu paveica arī Roberts Bukarts. Austrijas čempionātā Ņikitam Jevpalovam vārti un piespēle.

MXGP sacensībās Francijā Pauls Jonass pirmajā braucienā bija ceturtajā vietā, otrajā izcīnīja piekto vietu, savukārt kopvērtējumā palika sestais. Sezonas ieskaitē latvietis ieņem septīto pozīciju.

“Formula 1” posmā Turcijā pirmo reizi šosezon uzvarēja Valteri Botass, otro vietu izcīnīja Makss Vertsapens, trešais palika Serhio Peress, savukārt Lūisam Hamiltonam nācās samierināties ar piekto pozīciju. Kopvērtējumā pirmais ir Verstapens, apsteidzot Hamiltonu tikai par sešiem punktiem.

Latvijas hokeja virslīgā sestdien “Zemgale/LLU” nestāja nekādus variantus HS “Rīga”, sagraujot pretiniekus ar 7:1, “Mogo/LSPA” apspēlēja “Olimp/Venta 2002” ar 3:1, savukārt HK “Liepāja” tika pie panākuma pret “Dinaburgu” – 5:2.

Ukrainas basketbola čempionātā Toms Leimanis guva 17 punktus, kamēr Polijā Roberts Stumbris izcēlās ar 22 punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

sportapils