Girgensonam pirmajā spēlē vārti un piespēle, Merzļikins godina Kivlenieka un atvaira 36 metienus – aizvadītās dienas aktualitātes

NHL sezonas pirmajā mačā Zemgus Girgensons guva vārtus un rezultatīvi asistēja vārtu guvumā, un kopumā Bufalo “Sabres” izcīnīja uzvaru pār Monreālas “Canadiens” (5:1), turklāt latvieti atzina par spēles 2. zvaigzni.

Elvis Merzļikins un Kolumbusas “Blue Jackets” pirmo spēli veltīja bojā gājušajam Matīsam Kivleniekam. Notika īpaša ceremonija pirms mača, savukārt Merzļikins spēli aizvadīja ar 80. numuru jeb Kivlenieka numuru. “Blue Jackets” sagrāva “Coyotes” ar 8:2, un Merzļikins atvairīja 36 metienus no 38, kļūstot par mača otro zvaigzni.

Teodors Bļugers, aizvadot otro spēli divās dienās, izdarīja divus metienus pa vārtiem, taču pie rezultativitātes punktiem netika, turklāt Pitsburgas “Penguins” papildlaikā piekāpās Floridas “Panthers” ar 4:5.

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Rīgas “Dinamo” – vakar vakarā komanda apspēlēja Ņižņekamskas “Neftekhimik” ar rezultātu 4:3. Vārtus Rīgas komandai guva Nikolajs Jeļisejevs, Hanters Šinkaruks, Lukāšs Radils un Ansels Gaļimovs.

Polijas basketbola līgā Roberts Stumbris izcēlās ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, savukārt Lietuvas kausa izcīņas mačā Rihardam Kuksikam septiņi punkti, sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba. FIBA Eirolīgas spēlē Kitija Laksa izcēlās ar 19 punktiem, divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām.

EHF Čempionu līgā Parīzes “Saint-Germain” apspēlēja Zaporižjas “Motor” ar rezultātu 40:32, un Dainis Krištopāns kaldināja panākumu ar trim gūtiem vārtiem.

sportapils