Futbolista emocijas tiek pārvērstas runās par rezultāta ietekmēšanu

Spēļu sarunāšana un futbols bieži vien iet roku rokā. Cilvēku uzmanību piesaistījusi kāda Ukrainas 2. līgas čempionāta spēle, kurā pēc vārtu zaudēšanas komandas futbolists esot priecājies, tādējādi tikusi veikta izmeklēšana.

Runa ir par otrā oktobra spēli starp “Uzhhorod”, kas turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu, un “Kremin”, kas ir priekšā par četriem punktiem un četrām pozīcijām augstāk, atrodoties 12. vietā. Spēles 64. minūtē “Uzhhorod” izvirzījās vadībā, taču nekas nešķita netipisks. Apskatoties video materiālu, sāka parādīties bažas, jo “Kremin” spēlētājs ar 18. numuru Vitālijs Boiko it kā redzams priecājoties par ielaistajiem vārtiem.

Atsaucoties uz Ukrainas mediju “Tribuna”, Ukrainas futbola federācija pēc video noskatīšanās veica izmeklēšanu, lai saprastu, vai nav veiktas nelikumīgas darbības saistībā ar spēles rezultātu ietekmēšanu. Pats futbolists, protams, noliedz apsūdzības. “Tie esat jūs, kas izdomāja, ka es priecājos par ielaistajiem vārtiem,” Boiko citē “Tribuna”.

“Ja redzētu tālāko video, tad ievērotu, ka paceļu rokas gaisā un kļūstu dusmīgs. Es nebiju priecīgs par vārtiem, nē. Kā cilvēks, kas ceļā pavadījis 20 stundas autobusā, var priecāties par pretinieku gūtajiem vārtiem?”

“Es noskatījos atkārtojumu. Katrs pieļauj kļūdas,” turpina Boiko. “Varbūt nogurums par sevi lika manīt. Mēs devāmies uz spēli pakaļ trim punktiem, taču tāds ir futbols – vienu maču varam aizvadīt labi, bet nākamajā spēlējam jau slikti.”

Izmeklēšana tika veikta, taču nekādas apsūdzības futbolistam netika uzrādītas. Vēlāk mačā “Uzhhorod” dubultoja pārsvaru un uzvarēja ar rezultātu 2:0.

sportapils