Girgensonam atkal vārti un piespēle, “Dinamo” aizraujošā mačā pārtrauc uzvaru sēriju – aizvadītās dienas aktualitātes

Rezultatīvi sezonas ievadā turpina spēlēt Zemgus Girgensons – aizvadītajā naktī latvietim viens precīzs metiens vārtos un viena rezultatīva piespēle, palīdzot Bufalo “Sabres” pārspēt Vankūveras “Canucks” ar rezultātu 5:2, turklāt Girgensons nopelnīja pirmās zvaigznes statusu.

Rūdolfs Balcers, laukumā pavadot mazliet vairāk kā 14 minūtes, izpildīja divus metienus un divus spēka paņēmienus, un Sanhosē “Sharks” sagrāva Monreālas “Canadiens” ar 5:0. Teodors Bļugers laukumā atradās vairāk kā 20 minūtes, izdarīja metienu pa vārtiem, divus spēka paņēmienus un uzvarēja piecus no 11 iemetieniem, bet Pitsburgas “Penguins” zaudēja Dalasas “Stars” ar 1:2.

Rīgas “Dinamo” piedzīvojusi pirmo zaudējumu pēdējo četru spēļu laikā, ar rezultātu 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudējot Magņitogorskas “Metallurg”. Rīdzinieki panāca neizšķirtu gan no 0:2, gan 2:4, un vārtus “Dinamo” labā guva Emils Puarjē, Mārtiņš Karsums, Peters Tīvola un Lukašs Radils.

Jau pirmajā kārtā turnīrs Maskavā noslēdzās Aļonai Ostapenko, kura trešajā setā reiboņa dēļ pārtrauca maču. Tobrīd viņa atradās iedzinējos pret Andreu Petkoviču ar 6:2, 0:6, 0:2.

UEFA Čempionu līgā otrdienas vakarā Mančestras “City” sagrāva “Club Brugge” ar 5:1, Parīzes “Saint-Germain” uzvaru pār “RB Leipzig” (3:2) septiņu minūšu laikā ar diviem precīziem sitieniem nokārtoja Lionels Mesi, aizraujošā mačā “Liverpool” tika galā ar Madrides “Atletico” (3:2), bet “Ajax” pārliecinoši apspēlēja Dortmundes “Borussia” – 4:0.

Čehijas hokeja čempionātā Mārtiņš Dzierkals atdeva divas rezultatīvas piespēles, kamēr Zviedrijā Rodrigo Ābolam divas rezultatīvas piespēles un precīzs uzvaru nesošais pēcspēles metiens. Šveicē ar precīzu metienu izcēlās Kaspars Daugaviņš, bet Kazahstānā divas rezultatīvas piespēles atdeva Edgars Siksna.

FIBA Čempionu līgā Rolands Freimanis guva 16 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un bloķēja metienu.

Otrdien tika aizvadītas pirmās spēles jaunizveidotajā Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL). BK “Liepāja” vispirms piekāpās “Tartu Ulikool” ar 53:61, bet “Valmiera Glass/ViA” atzina Polijas “Anwil” pārākumu ar 69:86.

sportapils