VEF savā laukumā zaudē Ungārijas komandai, Batņa debitē ar vārtiem – aizvadītās dienas aktualitātes

FIBA Čempionu līgā zaudējumu piedzīvoja “VEF Rīga”, nespējot tikt galā ar “Falco” vienību – 74:80. Rīdziniekiem pēc diviem mačiem ir bilance 0-2, bet rezultatīvākais vakar ar 21 punktu bija Kristers Zoriks, kuram arī piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Dāvis Bertāns jaunās NBA sezonas pirmajā spēlē aizmeta garām visus trīs tālmetienus, bet atdeva divas rezultatīvas piespēles, kamēr Vašingtonas “Wizards” pārspēja Toronto “Raptors” ar 98:83.

Lieliska debija Somijas hokeja čempionātā padevusies Oskaram Batņam, kurš, laukumā pavadot nepilnas 11 minūtes, guva vārtus. Ar precīzu metienu Kazahstānas čempionātā atzīmējās Edgars Siksna.

UEFA Čempionu līgā pirmo uzvaru sezonā izcīnīja “Barcelona”, kas pārspēja “Dynamo” ar 1:0, Mančestras “United” otrajā puslaikā atspēlējās un pārspēja “Atalanta” (3:2), “Bayern” sagrāva “Benfica” (4:2), bet “Juventus” tika galā ar “Zenit” – 1:0.

Virslīgā trešdienas vakarā RFS, Emersonam gūstot trīs vārtus, ar rezultātu 5:2 pārspēja FK “Metta”, tādējādi pašreizējā čempione “Riga” FC vairs pat teorētiski nevar izcīnīt titulu.

Aļona Ostapenko kopā ar Kateržinu Sinjakovu pārvarēja Maskavas dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, ar rezultātu 6:3, 6:2 pieveicot Veru Lapko un Lidziju Marozavu.

FIBA Eiropas kausā Artūrs Strautiņš, iesaistoties mačā no rezervistu soliņa, laukumā pavadīja 24 minūtes, guva 18 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra bumbu. Mareks Mejeris tā paša turnīra ietvaros izcēlās ar 14 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un pārtvertu bumbu. Lietuvas kausa spēlē Kristaps Gludītis guva 11 punktus.

Pirmo zaudējumu Latvijas-Igaunijas basketbola līgā piedzīvojusi “Latvijas Universitāte”, kas izbraukumā tikai ar minimālo 67:69 piekāpās čempionei Tallinas “Kalev/Cramo”. LU komandā ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Dāvids Vīksne.

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas pirmo sabraukumu noslēdza divu Latvijas komandu duelis – BK “Liepāja” apspēlēja “Valmiera Glass/ViA” ar rezultātu 82:69. Rezultatīvākais liepājniekiem ar 18 punktiem bija Verners Kohs, kamēr Valmierai 15 guva Sīdžejs Kārters.

Latvijas hokeja čempionātā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja “Mogo/LSPA”, kas sagrāva Daugavpils “Dinaburgu” ar rezultātu 10:0. “Mogo” turnīra tabulā ieņem pirmo vietu ar 11 spēlēs izcīnītajām 10 uzvarām.

FIBA Eirolīgas ietvaros Anete Šteinberga izcēlās ar 13 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām.

sportapils