Eiropas čempions vaino Ronaldu pie “Juventus” neveiksmēm

Jauno Itālijas A sērijas sezonu Turīnas “Juventus” iesāka ļoti slikti, trīs mačos piedzīvojot divas neveiksmes un vienreiz spēlējot neizšķirti. Tas sakrita ar laiku, kad komandu pameta Krištianu Ronaldu, un Džordžo Kjelīni uzskata, ka tieši portugālis ir vainīgs pie sliktā komandas sākuma.

Lai gan visu vasaru bija runas par to, ka Ronaldu varētu atstāt “Juventus”, oficiāli tas kļuva zināms tikai vienā no pāreju perioda pēdējām dienām jeb 28. augustā, kā rezultātā galvenajam trenerim un kluba vadībai praktiski nebija laika reaģēt uz lielajām izmaiņām.

“Ronaldu mūs pameta 28. augustā, taču būtu bijis labāk, ja tas notiktu agrāk,” intervijā DAZN sacīja Kjelīni. “Mēs par to samaksājam gan ar šoka momentu, gan punktu izteiksmē. Ja tas notiktu ātrāk, mums būtu bijis laiks tam labāk sagatavoties.”

Lai gan “Juventus” tagad ir Alvaro Morata un Moizes Kīns, sezonas sākumā tā nebija, jo pirmajās nedēļās spānis Morata iedzīvojās savainojumā, tāpat ārā bija Paulo Dibala. Kjelīni gan uzsvēra, ka problēma ar Ronaldu nebija tikai tā, ka neizdevās aizvietot A sērijas labāko vārtu guvēju ar citu spēlētāju, bet gan arī veids, kā pāreja notika.

Vēlmi pamest “Juventus” portugālis nepaziņoja līdz pat augusta vidum, līdz ar to viņa lēmums noteikti psiholoģiski ietekmēja pārējos futbolistus, ko norādīja arī Kjelīni.

Pēc nesekmīgā sākuma “Juventus” saņēmās, nākamajās piecās A sērijas spēlēs tiekot pie četrām uzvarām un neizšķirta, kas šobrīd dod 14 punktus un septīto vietu turnīra tabulā. UEFA Čempionu līgā Turīna spēlē lieliski, pēc pirmā apļa atrodoties pirmajā vietā ar trim uzvarām, ieskaitot panākumu pret čempioni Londonas “Chelsea”.

sportapils