Bertāns ar tālmetienu nodrošina uzvaru, Gauračs diskvalificēts par spēļu sarunāšanu – aizvadītās dienas aktualitātes

Dāvim Bertānam aizvadītajā naktī 23 minūšu laikā 17 punkti (1p. – 3/3, 2p. – 1/4, 3p. – 4/9), divas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, pārtverta bumba un piezīme, savukārt Vašingtonas “Wizards” pagarinājumā pārspēja Indiānas “Pacers” ar 135:134. Tieši Bertāna precīzais tālmetiens pagarinājuma pēdējā minūtē nodrošināja komandai uzvaru.

Pavadot laukumā nepilnas 15 minūtes, Rūdolfs Balcers izdarīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja divus metienus, un Sanhosē “Sharks” izcīnīja uzvaru pār Toronto “Maple Leafs” ar 5:3. Citā mačā Zemgum Girgensonam 17 minūtēs metiens pa vārtiem un spēka paņēmiens, bet Bufalo “Sabres” zaudēja Bostonas “Bruins” – 1:4.

Rīgas “Dinamo” piektdienas vakarā piedzīvoja zaudējumu KHL spēlē, trešo reizi šosezon atzīstot Čerepovecas “Severstal” pārākumu ar rezultātu 0:2. Svētdien rīdzinieki tiksies ar Helsinku “Jokerit”, bet pirms piektdienas cīņas tika paziņots, ka komandu turpmāk nepārstāvēs Roberts Mamicš.

FK “Spartaks Jūrmala” ģenerāldirektors Edgars Gauračs diskvalificēts uz desmit gadiem par spēļu sarunāšanu. Sarunā ar portālu “Sportacentrs.com” Gauračs piespriesto sodu raksturoja kā milzu pārpratumu, sakot, ka ir pilnībā tīrs.

Maskavas turnīra dubultspēļu finālā iekļuvuši Aļona Ostapenko, kura kopā ar Kateržinu Sinjakovu pusfinālā apspēlēja Mariju Buzkovu un Luciju Hradecku ar 6:2, 5:7, 10:2.

Mārtiņš Dzierkals Čehijas hokeja čempionāta spēlē guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Oskaram Batņam Somijā otrajā mačā 5+20 noraidījums.

ULEB Eirolīgā Rolands Šmits izcēlās ar septiņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām, un “Barcelona” pārspēja “Zenit” (84:58), un Artūrs Kurucs atzīmējās ar diviem punktiem “Baskonia” uzvarā pār “Monaco” (78:66).

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā piektdienas vakarā BK “Ventspils” izcīnīja uzvaru pār “TalTech” ar rezultātu 86:71. Rezultatīvākais Ventspils komandā ar 19 punktiem bija Kristaps Ķilps.

Latvijas čempione hokejā “Olimp/Venta 2002” pirmajā IIHF Kontinentālā kausa otrās kārtas mačā pārspēja Ukrainas komandu “Sokil” ar rezultātu 4:1. Trīs vārtus rīdziniekiem guva Geogrijs Pujacs, bet vienreiz precīzs bija Krists Apsītis.

BK “Ogre” pavēstījusi, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukta sadarbība ar līdzšinējo galveno treneri Nikolaju Mazuru. Neoficiāli kā viens no iemesliem līguma pārtraukšanai tiek minēts Mazura nevēlēšanās vakcinēties pret COVID-19.

sportapils