“Barcelona” fani uzbrūk galvenā trenera mašīnai pēc zaudējuma “Real”

Svētdien norisinājās sezonas pirmais “El Clasico”, un Barselonā uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja Madrides “Real”. Mājinieku fani nebija apmierināti ar mača iznākumu, tādējādi pēc spēles uzbruka “Barcelona” galvenā trenera Ronalda Kūmana mašīnai.

Mazliet vairāk kā 86 tūkstošu fanu klātbūtnē Madride 32. minūtē izvirzījās vadībā, bet nākamie vārti tika gūti kompensācijas laikā – vispirms “Real” dubultoja pārsvaru, bet Serhio Agvero guva arī goda vārtus Barselonai. Pēc aizvadītajām deviņām spēlēm “Barcelona” izcīnījusi 15 punktus un atrodas 9. vietā, ko noteikti nevar dēvēt par lielisku sezonas sākumu.

Jau ilgāku laiku tiek izdarīts spiediens uz “Barcelona” galveno treneri Kūmanu, un fani to lika manīt arī pēc šī mača. Dodoties prom savā “Audi” automašīnā, fani aplenca auto un izrādīja savu neapmierinātību, kliedzot trenera virzienā un sitot pa motora pārsegu. “Dodies prom tagad!” bijis viens no saukļiem.

Vēlāk sekoja oficiāls paziņojums no “Barcelona” puses par starpgadījumu: “Komanda publiski nosoda vardarbīgās un nicinošās darbības, ko pieredzēja mūsu galvenais treneris, atstājot “Camp Nou”. Tiks veikti drošības un disciplinārie pasākumi, lai šādi nepatīkami notikumi neatkārtotos.”

Aizvadītajā nedēļā “Barcelona” izcīnīja pirmo uzvaru UEFA Čempionu līgā, bet pirms tam uzvarēja arī Spānijas čempionātā. “Esmu neapmierināts ar rezultātu, taču komanda cīnījās līdz pēdējai sekundei,” pēc zaudējuma “Real” sacīja Kūmans. “Mēs neizveidojām daudz īstu iespēju gūt vārtus, šis bija līdzīgs mačs, kurā visu izšķīra sīkumi.”

“Ir grūti atrast kaut ko pozitīvu pēc zaudējuma mājās pret “Real”, taču man patika spēlētāju un fanu attieksme. Jau trešdien mums ir nākamais mačs, sezona ir ļoti gara, un mēs turpināsim cīnīties,” uz pozitīvas nots centās noslēgt Kūmans.

sportapils