Trakais Francijas derbijs – vairogi stūra sitienu laikā, un fans skrien pakaļ Mesi

Nedēļas nogalē bija vairāki lielie derbiji Eiropas futbola čempionātos, un viens tāds norisinājās arī Francijā, kur “Marseille” savā laukumā uzņēma zvaigžņoto Parīzes “Saint-Germain”. Jau iepriekšējos dueļos tika pieredzēts haoss, un šī reize nebija izņēmums.

Lai gan “Marseille” futbolists Dimitri Pajē un komandas prezidents lūdza faniem uzvesties labi, tiem bija citas domas, mača gaitā regulāri uz laukuma metot dažādas lietas, piemēram, papīrus un pudeles.

Situācija bija tik slikta, ka apsardzes darbiniekiem vajadzēja izmantot vairogus brīžos, kad Neimārs izpildīja stūra sitienus. Kaut ko līdzīgu brazīlietis piedzīvoja arī 2017. gadā, kad viņš saņēma divas dzeltenās kartītes. Vakar Neimārs nespēlēja labi, un 83. minūtē viņš tika nomainīts.

Interesantu brīdi piedzīvoja arī Lionels Mesi. Viņš vārtus neguva, taču otrajā puslaikā viņam sāka dzīties pakaļ kāds līdzjutējs. Brīdī, kad argentīnietis centās ielauzties Marseļas soda laukumā, ne no kurienes parādījās fans.

Lai tiktu laukumā, viņam nevajadzēja lielu piepūli, turklāt visai brīvi viņš tika līdz futbola superzvaigznei. Fanam izdevās apķert Mesi, un tikai pēc tam ieradās apsardzes darbinieki, lai viņu padzītu projām.

Spēles 57. minūtē sarkano kartīti nopelnīja PSG spēlētājs Ašrafs Hakimi, kurš centās apturēt pretinieku futbolistu. Neskatoties uz viena cilvēka pārsvaru atlikušajā spēles daļā, “Marseille” to nespēja izmantot, līdz ar to neviena no komandām vārtus neguva, nospēlējot 0:0.

“Saint-Germain” 11 spēļu laikā izcīnījusi deviņas uzvaras, kopā ar vakardienas neizšķirtu tiekot pie 28 punktiem, kas dod pirmo pozīciju turnīra tabulā, bet “Marseille” ar desmit spēlēs izcīnītajiem 18 punktiem ir 4. pozīcijā, turklāt komandas kontā ir par vienu spēli mazāk.

sportapils