Melbārdis noslēdz karjeru, Porziņģim savainojums komandas uzvarā – aizvadītās dienas aktualitātes

Par karjeras beigām paziņojis olimpiskais čempions bobslejā Oskars Melbārdis. Karjeras laikā Melbārdis izcīnīja trīs olimpiskās medaļas – zelts Sočos četriniekos, bronza Sočos divniekos un bronza Phjončhanā divniekos. 2016. gadā viņš triumfēja pasaules čempionātā un kopumā izcīnīja piecas medaļas Eiropas čempionātos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oskars Melbārdis (@oskarsmelbardis)

Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī laukumā pavadīja 20 minūtes, taču ceturtās ceturtdaļas sākumā muguras lejasdaļas savainojuma dēļ beidza spēli priekšlaicīgi. Latvietis paspēja izcelties ar deviņiem punktiem (1p. 4/6, 2p. 1/6, 3p. 1/4), trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli un kļūdu, savukārt Dalasas “Mavericks” tika pie uzvaras pret Hjūstonas “Rockets” ar 116:106.

Teodora Bļugera Pitsburgas “Penguins” zaudēja Tampabejas “Lightning” ar 1:5, savukārt Bļugers mazliet vairāk kā 17 minūtēs izdarīja metienu pa vārtiem, bloķēja metienu un uzvarēja 65% iemetienu. Citā spēlē Rūdolfam Balceram 12:31 minūtes laukumā, viens metiens pa vārtiem un divi spēka paņēmieni, Sanhosē “Sharks” piedzīvojot zaudējumu pret Nešvilas “Predators” ar 1:3.

LFF ģenerālsekretāra amatu esot atstājis Edgars Pukinsks, vēsta portāls “Delfi”. Organizācijas prezidents Vadims Ļašenko vēlas, lai par ģenerālsekretāru kļūtu līdzšinējais izpilddirektors Arturs Gaidels.

ULEB Eirolīgā Rolands Šmits guva astoņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, palīdzot “Barcelona” pārspēt “Fenerbahce” ar 76:74, savukārt Jānis Strēlnieks atgriezās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, guva septiņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un pārtvēra bumbu, bet “Žalgiris” zaudēja “Maccabi” ar 62:76.

Miks Indrašis atdeva rezultatīvu piespēli KHL mačā, bet viņa pārstāvētā “Vityaz” piekāpās “Sochi”, kur spēlē Jānis Jaks, ar 1:3. Šosezon Indrašis sakrājis 11 punktus (3+8), bet Jaka kontā desmit (3+7). Čehijas čempionātā ar rezultatīvu piespēli debitēja no Rīgas “Dinamo” atlaistais Roberts Mamčičs, bet tajā pašā mačā pretinieku rindās ar precīzu metienu izcēlās Kristofers Bindulis. Oskars Batņa atdeva rezultatīvu piespēli Somijā, kamēr Kasparam Daugaviņam divas rezultatīvas piespēles Šveicē.

Rīgas “Dinamo” papildinājusi treneru sastāvu ar Aleksandru Ņiživiju, kurš līdz šim bija HK “Rīga” galvenā trenera palīgs. Kā vēsta “Sportacentrs.com”, tad pašlaik “Dinamo” jaunu galveno treneri nemeklē.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka “Latvijas Universitāte” Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēli pret BK “Ogre” aizvadīs Pasvalē, situācija ir mainījusies, kā rezultātā mačs norisināsies Valgā.

sportapils