“Dinamo” atspēlējas pret SKA no 1:4, RFS tuvojas pirmajam Virslīgas titulam – aizvadītās dienas aktualitātes

Rīgas “Dinamo” pirmā izvirzījās vadībā, vēlāk nonāca iedzinējos ar 1:4, taču prata atspēlēties, tomēr pēcspēles metienu sērijā atzina Sanktpēterburgas SKA pārākumu, zaudējot ar rezultātu 4:5. Rīgas komanda kopumā aizvadīs vēl piecas mājas spēles pēc kārtas, nākamajam mačam esot 31. oktobrī pret Maskavas “Dynamo”.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas “Wizards” aizvadītajā naktī pieveica Bostonas “Celtics” ar rezultātu 116:107, un latvieša kontā septiņi punkti (2p. 2/2, 3p. 1/1), trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes un kļūda.

Tuvu pirmajam Virslīgas čempiontitulam komandas vēsturē ir RFS, kas trešdien pārspēja “BFC Daugavpils” ar rezultātu 3:0, savukārt galvenā konkurente “Valmiera” FC spēlēja 1:1 ar “Riga” FC. Divas kārtas pirms čempionāta beigām komandas šķir četri punkti.

“TTT Rīga” izcīnījusi otro panākumu FIBA Eirolīgā, trešdienas vakarā pieveicot Itālijas čempiones “Reyer Venezia” ar rezultātu 71:57. Lietuviete Daugile Šarauskaite guva 19 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Ieva Pulvere izcēlās ar 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, turklāt 11 punkti tika gūti pēdējā ceturtdaļā.

Itālijas A sērijā “Juventus” pēdējās sekundēs piedzīvoja zaudējumu pret “Sassuolo” (1:2), kamēr Spānijas čempionātā “Barcelona” viesos zaudēja “Rayo Vallecano” ar 0:1, kam sekoja komandas galvenā trenera Ronalda Kūmana atlaišana. Citā “La Liga” spēlē Madrides “Real” cīnījās 0:0 ar “Osasuna”. Vācijas Bundeslīgā Minhenes “Bayern” ar 0:5 kapitulēja Menhengladbahas “Borussia”.

MXGP posmā Pejtramuratā Pauls Jonass pirmajā braucienā izcīnīja 17. vietu, savukārt otrajā bija 13. labākais, kas galarezultātā deva 14. vietu, bet sezonas kopvērtējumā viņš joprojām ir 7. pozīcijā.

EHF Čempionu līgā Dainis Krištopāns guva trīs vārtus, savukārt Parīzes “Saint-Germain” zaudēja Polijas komandai “Vive” ar rezultātu 33:38, tādējādi piedzīvojot otro zaudējumu šajā sezonā.

Karaļa Mindauga kausa izcīņas spēlē Rihards Kuksiks atzīmējās ar 12 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, kā arī pārtvēra bumbu, turklāt laukumā pavadīja nepilnas 32 minūtes. Artūram Strautiņam FIBA Eiropas kausa spēlē 14 punkti, astoņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un pārtverta bumba.

sportapils