Mesi vasarā gribējis, lai bijušais komandas biedrs kļūst par “Barcelona” treneri

Trešdienas naktī pēc zaudējuma Spānijas futbola čempionāta spēlē “Barcelpna” pavēstīja, ka no galvenā trenera amata atbrīvots ir Ronalds Kūmans. Jau vasarā kluba leģenda Lionels Mesi esot izteicies, ko gribētu redzēt kā galveno treneri, atvēlot vietu bijušajam komandas biedram.

Daudz un dikti runāts par “Barcelona” sliktajiem rezultātiem šosezon, taču lieku reizi var atgādināt – pēc desmit spēlēm “La Liga” komandas kontā ir četras uzvaras, trīs neizšķirti un trīs zaudējumi, kas dod 15 punktus un tikai 9. vietu. Čempionu līgā Barselonai tikai viena uzvara trīs mačos.

Pēdējais piliens “Barcelona” vadībai bija trešdienas zaudējums pret “Rayo Vallecano” ar 0:1. “Ceturtdien Kūmans atvadīsies no komandas. “Barcelona” vēlas pateikties trenerim par pavadīto laiku un novēl tikai to labāko profesionālās karjeras turpinājumā,” teikts oficiālajā paziņojumā.

Tas nozīmē, ka komandas vadība ir jauna galvenā trenera meklējumos. Spānijas prese vēsta, ka galvenais kandidāts ir bijušais “Barcelona” futbolists Čavi, kurš pašlaik vada Kataras futbola komandu “Al Sadd”, turklāt žurnālisti ziņo, ka abas puses sarunas uzsākušas jau pirms pāris nedēļām.

Kā zināms, tad augustā notika acīmredzamais neticamais, jo Lionels Mesi pavēstīja, ka atstās “Barcelona” rindas. Pirms tam argentīnietim tika vaicāts par komandas nākamo galveno treneri, un viņš minējis tieši Čavi kā vēlamo kandidātu.

Laika posmā starp 2004. un 2015. gadu abi futbolisti pārstāvēja “Barcelona” galvenās komandas krāsas, tiekot pie septiņiem “La Liga” tituliem, četrām UEFA Čempionu līgas trofejām un trim Spānijas kausiem.

Čavi nav slēpis, ka vēlas trenēt “Barcelona”, atklājot to kādā no preses konferencēm. “Mans sapņu scenārijs ir vadīt “Barcelona”, tas ir mans mērķis un sapnis, neesmu to nekad slēpis. Nezinu, vai tas kādreiz notiks, vai es būšu viņiem nepieciešams, taču pašlaik esmu priecīgs un lepns “Al Sadd” komandā,” teica Čavi.

sportapils