Par Salāha panākumiem mācīs Ēģiptes skolās

“Liverpool” uzbrucēju Mohamedu Salāhu var uzskatīt par vienu no visu laiku labākajiem, ja ne pat labāko Ēģiptes futbolistu. Savas karjeras laikā viņš sasniedzis tik daudz, ka par futbolista panākumiem turpmāk bērni mācīsies Ēģiptes skolās.

Gan pamatskolas, gan vidusskolas vielā tiks iekļauti mācību materiāli par neticamo Salāha stāstu, ziņo “The Times”. Bērni mācīsies ne tikai par viņa panākumiem futbola laukumos, bet arī ārpus tiem. Vidusskolēni pētīs arī viņa rakstura īpašības un to, ko viņš darījis, lai palīdzētu sabiedrībai.

“Salāha vēlme palīdzēt citiem ir tāpēc, ka viņš jauniem cilvēkiem grib dot iespēju sasniegt mērķus. Viņš ir elks miljoniem ēģiptiešu, kuri nodēvējuši Salāhu par “laimes veidotāju”,” teikts mācību grāmatā. Uz vāka redzams Salāhs kopā ar meitu Maku, kura nosaukta par godu svētākajai islāma pilsētai.

“Liverpool” komandai Salāhs pievienojās 2017. gada, kļūstot par vienu no līderiem. Gadu gaitā viņš kopumā guvis 140 vārtus, palīdzot izcīnīt gan UEFA Čempionu līgas trofeju, gan uzvarēt Anglijas Premjerlīgā.

Šo sezonu viņš iesācis lieliski, jo, ņemot vērā visus turnīrus, ēģiptietis guvis 15 vārtus, turklāt trīsreiz viņš bija precīzs pagājušajā nedēļas nogalē pret Mančestras “United”. Premjerlīgā Liverpūle ar 21 punktu atrodas 2. vietā, no līderes “Chelsea” atpaliekot tikai par punktu.

sportapils