“Dinamo” pārspēj Rietumu konferences TOP3 komandu, Bļugeram pirmā rezultatīvā piespēle – nedēļas nogales aktualitātes

Četru zaudējumu sēriju pārtraukusi Rīgas “Dinamo”, kas svētdien apspēlēja Maskavas “Dynamo” ar 4:1. Divus vārtus rīdziniekiem guva Oskars Cibuļskis, bet pa reizei precīzi bija Gints Meija un Lauris Dārziņš. Nākamais mačs Rīgas komandai piektdien pret Sočiem.

Pie rezultatīvas piespēles NHL ietvaros tika Teodors Bļugers, tomēr Pitsburgas “Penguins” zaudēja Ņūdžersijas “Devils” ar 2:4. Šosezon latvieša kontā ir trīs (2+1) punkti.

“Riga” 3×3 basketbola komanda triumfēja Abu Dabi notiekošajā Pasaules kausa tūres “Masters” turnīrā. Šī bija pirmā reize kopš olimpiskajām spēlēm, kad visi četri zelta medaļas ieguvēji spēlēja kopā.

Dāvis Bertāns naktī uz svētdienu guva septiņus punktus (1p. 1/1, 2p. 0/1, 3p. 2/9) un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bet Vašingtonas “Wizards” otrajā pagarinājumā izcīnīja uzvaru pār Bostonas “Celtics” ar 115:112.

Pirmo Virslīgas titulu svētdien vēl nenodrošināja RFS, kas lielajā Rīgas derbijā cīnījās 0:0 ar “Riga” FC. Paralēlajā mačā “Valmiera” FC pieveica FK “Metta” ar 1:0, tādējādi pietuvojoties RFS līdz diviem punktiem. Zelta liktenis izšķirsies pēdējā kārtā, kurā RFS spēlē pret Daugavpili, bet valmierieši cīnīsies ar “Riga” FC. Vēl svētdiena FK “Liepāja” svinēja uzvaru pret daugavpiliešiem – 3:1.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā sestdien “VEF Rīga”, pateicoties Džeilena Railija deviņiem precīzajiem tālmetieniem un 31 punktam kopumā, ar 83:77 pieveica BK “Liepāja”, BK “Ogre” pārspēja “Latvijas Universitāti” (82:63), savukārt BK “Ventspils” panākums pret “Valmiera Glass/ViA” – 80:70.

Latvijas hokeja čempionātā “Zemgale/LLU” izcīnīja uzvaru, pārspējot HS “Rīga” ar 5:0.

Turcijas basketbola čempionāta spēlē Rihards Lomažs guva 18 punktus, savukārt Polijā ar 18 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Klāvs Čavars. Adrijas līgā Rodionam Kurucam desmit punkti, bet Ungārijā 16 punktus guva Mārtiņš Laksa. Vācijas Bundeslīgā Aigars Šķēle guva 17 punktus, savukārt Spānijas ACB līgas mačā Artūram Kurucam desmit punkti.

Ņikita Jevpalovs guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli Austrijas hokeja čempionāta ietvaros, Somijā rezultatīvu piespēli atdeva Oskars Batņa, kamēr Kazahstānā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Edgars Siksna. Kristiāns Rubīns guva pirmos vārtus AHL, tiekot atzīts arī par mača otro zvaigzni. Čehijā divas rezultatīvas piespēles atdeva Uvis Balinskis, kamēr Mārim Bičevskim rezultatīva piespēle.

Vācijas Bundeslīgā Minhenes “Bayern” pārspēja Berlīnes “Union” ar 5:2, Dortmundes “Borussia” panākums savā laukumā pret “Koln” ar 2:0, “Wolfsburg” viesos tika galā ar “Leverkusen” (2:0), bet “Freiburg” ar 3:1 pieveica “Greuther Furth”.

Anglijas Premjerlīgā “Liverpool” un “Brighton” cīnījās 2:2, Mančestras “City” zaudēja “Crystal Palace” ar 0:2, kamēr Mančestras “United” apspēlēja “Tottenham” – 3:0.

Spānijas “La Liga” Madrides “Real” tika galā ar “Elche” (2:1), “Sevilla” apspēlēja “Osasuna” (2:0), kamēr “Barcelona” pirmajā mačā pēc galvenā trenera nomaiņas spēlēja 1:1 ar “Alaves”. Čempione “Atletico” izcīnīja uzvaru pār “Real Betis” ar rezultātu 3:0.

Itālijas A sērijā “Juventus” zaudēja “Verona” (1:2), “Inter” pieveica “Udinese” (2:0), bet “AC Milan” tika galā ar “Roma” – 2:1.

Pauls Jonass nesasniedza finišu MXGP posmā Gardas ezerā. Pirmā posma septītajā aplī latvietis devās uz tehnisko parku, neturpinot sacensības. Iepriekšējā posmā trešdien Jonass lauzis ribas, tāpēc nevarēja pabeigt nedēļas nogales sacensības.

Turcijas sieviešu basketbola čempionātā Anete Šteinberga guva 12 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Elīnai Babkinai 14 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Aijai Jurjānei 11 punkti un deviņas bumbas zem groziem, bet Ilzei Jākobsonei 17 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

sportapils