Maikls Džordans nosauc pasaulē grūtāko sporta veidu: “Golfs”

Maikla Džordana vārds ir zināms ne tikai sporta draugiem, bet arī tādiem cilvēkiem, kas neinteresējas par sportu. Nesen kādā intervijā Džordans padalījās ar viedokli, kurš sporta veids, viņaprāt, ir pasaulē grūtākais, turklāt tas nebija basketbols, kurā viņš savulaik dominēja.

Basketbolista karjeras laikā viņš sešas reizes kļuva par NBA čempionu, kā arī izcīnīja daudz dažādu citu trofeju. 1993. gadā Džordans paziņoja par karjeras beigām un pievēršanos beisbolam, tomēr šajā sporta veidā viņš panākumus neguva, drīz vien atgriežoties basketbolā.

Džordana aizraušanās ir golfs, un sarunā ar Goldensteitas “Warriors” spēlētāju Stefanu Kariju bijušais basketbolists tieši golfu nosauca par pasaulē grūtāko sporta veidu. “Es pievērsos golfam, jo, skatoties no konkurētspējas puses, tas ir grūtākais sporta veids,” atzina Džordans.

“Es vienmēr varu atbildēt pretiniekam, aizsardzības spēlētājam, uzbrucējam un jebkuram citam, bet golfā tiek spēlēts kā pret spoguli. Patstāvīgi jācīnās ar sevi, lai sasniegtu pilnību katrā vēzienā un katrā sitienā.”

“Tādam uz konkurenci vērstam cilvēkam kā man, golfs uztur prātu, jo, kad aizgāju prom no basketbola, ar to pietika, lai mana konkurences degviela darbotos. Šī spēle reizēm mani padara traku, tāpēc starp golfa mačiem dodos makšķerēt, jo man nepieciešams uztrenēt pacietību, kas atmaksāsies vēlāk golfā,” turpina Džordans.

sportapils