O’Nīls savu lielo bagātību nedala ar bērniem

Šakilu O’Nīlu var uzskatīt par vienu no visu laiku labākajiem centra spēlētājiem NBA vēsturē. Vairāku gadu garumā, dominējot groza apakšā, basketbolists nopelnījis arī ievērojamu summu ar naudu, tomēr viņš nedod bērniem naudu tāpat vien.

O’Nīls bija 1992. gada NBA drafta pirmais numurs. Jau no pirmajām sezonām viņš bija komandas līderis, bet pēc četrām sezonām pievienojās Kobem Braientam un Losandželosas “Lakers”, izveidojot vienu no labākajiem līgas duo vēsturē. Pirmo 12 sezonu laikā O’Nīla alga pieauga ar katru gadu, 2004. – 2005. gada sezonā sasniedzot 27 miljonus.

Karjeras laikā viņš kopumā nopelnījis nepilnus 300 miljonus ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas, turklāt vēl papildu nauda gūta no reklāmas līgumiem. Tiek lēsts, ka O’Nīla vērtība šogad ir ap 400 miljoniem dolāru.

Lai gan naudas basketbolistam netrūkst, viņš ar to nesvaidās un neizpilda savu bērnu iegribas. “Mani bērni kļuvuši gados vecāki. Viņi ir apbēdināti, nē, nevis apbēdināt, bet gan nesaprot,” stāsta O’Nīls. “Tāpēc, ka es viņiem visu laiku saku, ka nevis mēs esam bagāti, bet gan es.”

“Jums jāiegūst bakalaura vai maģistra diploms un tad, ja vēlaties investēt manos uzņēmumos, jūs varat būt klāt. Es jums neko nedošu. Ir viens noteikums: izglītība. Mani neinteresē, vai tu spēlē basketbolu. Mani nekas cits neinteresē, kā tikai izglītība.”

“Man kopumā ir seši bērni,” turpina basketbolists. “Es vēlētos, lai kāds no viņiem būtu ārsts, lai kādam piederētu fonds, lai būtu farmaceits, advokāts, piederētu vairāki uzņēmumi un varētu pārņemt manus. Bet es viņiem saku, ka neko nepasniegšu uz paplātes. Viņiem tas ir jānopelna.”

sportapils