Pipens: “Džordans ar filmu gribēja parādīt savu pārākumu”

Jau nākamajā nedēļā dienasgaismu ieraudzīs bijušā basketbolista Skotija Pipena autobiogrāfija “Unguarded”, kurā seškārtējais NBA čempions aprakstīs savu ceļu līdz basketbola virsotnēm. Internetā pieejams neliels fragments, kurā Pipens kritizē bijušo komandas biedru Maiklu Džordanu.

Pagājušā gada aprīlī jeb brīdī, kad visu pasauli pārņēma pandēmija, “Netflix” laida klajā desmit sēriju dokumentālo seriālu “The Last Dance” par Maikla Džordana karjeru un Čikāgas “Bulls” 1997. – 1998. gada sezonu, kura noslēdzās ar sesto titulu un dinastijas beigām.

Saistībā ar tā laika notikumiem un Džordana karjeru kopumā tika intervēti neskaitāmi cilvēki, ieskaitot Skotiju Pipenu, kurš bija viens no “Bulls” komandas līderiem. Jau iepriekš Pipens izteica kritiku saistībā ar publicēto materiālu, un arī savā biogrāfijā viņš to piemin.

“Producenti deva viņam (Džordanam – aut.) rediģēšanas tiesības par gala produktu,” sāk Pipens. “Citādāk dokumentālais seriāls nevarētu tikt publicēts. Viņš bija galvenais cilvēks un arī producents. Maikls bija gatavs pierādīt pašreizējai paaudzei, ka viņš tolaik bija ļoti, ļoti populārs un arī populārāks nekā Lebrons Džeimss, ar kuru daudzi viņu salīdzina.”

“Es nebiju nekas vairāk kā butaforija,” spriež basketbolists. “Džordans mani nosauca par visu laiku labāko komandas biedru. Ja pat viņš gribētu, Maikls nevarētu sevi parādīt kā vēl pārāku.”

Pipens atklāja, ka Džordans par desmit sērijām esot saņēmis desmit miljonus ASV dolāru, taču neviens no bijušajiem komandas biedriem, ieskaitot viņu, neesot saņēmis naudu par intervijām, kas bija būtiska daļa no desmit sēriju dokumentālās filmas.

sportapils