“Atletico” galvenais treneris nesarokojas ar Klopu – kāpēc?

Otro reizi divu nedēļu laikā UEFA Čempionu līgas ietvaros tikās “Liverpool” un Madrides “Atletico”. Pēc mača ierasts, ka treneri sarokojas, taču Spānijas komandas galvenais treneris Djego Simeone nepiekopj šo ierasto tradīciju.

Oktobra beigās “Liverpool” aizraujošā mačā izcīnīja uzvaru ar 3:2. Atskanot tiesneša beigu svilpei, Simeone skriešus devās uz ģērbtuvēm, kamēr Jirgens Klops palika mazliet apmulsis, turēja īkšķi uz augšu un sniedza roku “Atletico” futbolistiem.

Daudzi uzskatīja, ka ar šo gājienu Simeone izrādīja necieņu, bet “Atletico” sniedzis komentāru par to, kāpēc tā dara. “Man nepatīk sveicināties pēc spēles, jo tajā brīdī abi cilvēki ir divos dažādos emocionālajos stāvokļos,” saka argentīniešu speciālists.

“Es zinu, ka Anglijā tā ir ierasta prakse, taču man nepatīk tā tēlošana, kas var tikt iekļauta. Nepazīstu Klopu kā cilvēku, taču zinu, ka viņš ir lielisks treneris, kurš guvis panākumus visās komandās, kurās strādājis.”

Savu komentāru sniedza arī Klops: “Es viņu ļoti respektēju. Ļoti iespaidīgi ir tas, ko viņš gadu no gada dara “Atletico” komandā. Par sasveicināšanos? Ja zinātu, ka viņš to nedara, tad nemaz nemēģinātu. Pēc spēles Madridē mēs abi bijām emocionāli, taču tagad zinu, ka viņam tas nepatīk, un nav nekādu problēmu.”

Pagājušā gada martā Simeones un Klopa vadītās komandas tikās savā starpā Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē. Pirms mača treneri gribēja sasveicināties, tomēr beigās to darīja ar elkoņiem, ņemot vērā, ka visā pasaulē sāka plosīties pandēmija.

sportapils