“Barcelona” un Kūmans turpina diskutēt par kompensācijas apmēru

Pagājušajā nedēļā Spānijas futbola grands “Barcelona” pavēstīja par galvenā trenera Ronalda Kūmana atlaišanu. Sava veida attiecības abām pusēm gan joprojām ir, jo notiek sarunas par to, cik lielu kompensāciju treneris saņems.

Kā vēsta žurnālists Džerards Romero, finansiālajās grūtībās esošā “Barcelona” esot piedāvājusi Kūmanam 7,5 miljonus eiro, kas tiktu izmaksāti divos maksājumos. Nīderlandiešu speciālists neesot tam piekritis, pieprasot līgumā paredzētos 12 miljonus un bonusus, kas viņam pienākas.

Ar situācijas izklāstu padalījās cits žurnālists Luiss Kanuts, kurš esot uzzinājis vairāk no Kūmana nometnes. “Viņš vēlas iegūt visu līdz pēdējam centam. Tie ir 12 miljoni, taču vēlos darīt zināmu, ka tam nav nekāda sakara ar naudu, kas tika maksāta Nīderlandes federācijai, lai parakstītu līgumu ar Kūmanu, jo Barselona uzreiz samaksāja piecus miljonus,” precizē žurnālists.

“Nezinu, vai šajos 12 miljonos iekļauta summa, kas viņam jāmaksā savai tehniskajai komandai, turklāt jāatceras, ka pandēmijas dēļ Kūmana atalgojums saruka par 45 procentiem. Pirmajās sarunās “Barcelona” vadība piedāvāja viņam samazināt kompensācijas apmēru par septiņiem vai astoņiem miljoniem.”

“Abas puses parakstīja šo līgumu, tomēr to neizdarīja pašreizējā komandas valde. Tas ir atzīts līgums, līdz ar to visas summas ir jāsamaksā,” pabeidza Kanuts.

Par pagaidu “Barcelona” galveno treneri kļuvis Serdži Barhuans. Pirmajā Spānijas čempionāta mačā Barselona spēlēja 1:1 ar “Alaves”, bet otrdien UEFA Čempionu līgā tika izcīnīta uzvara pār Kijevas “Dynamo” ar rezultātu 1:0.

sportapils