PSG neapmierināta ar Mesi došanos palīgā Argentīnas izlasei

Lielajā futbola klubu sezonā iestājusies pauze, jo tagad nepilnu pusotru nedēļu visa uzmanība tiks veltīta valstsvienībām. Uz Argentīnu devies Lionels Mesi, tomēr ne visi Parīzes “Saint-Germain” ir priecīgi par viņa lēmumu.

Vasarā, pievienojoties PSG, Mesi iekļāva līgumā punktu, kas ļauj viņam par prioritāti izvirzīt Argentīnas futbola izlases spēles nevis “Saint-Germain”. Aizvadītajā nedēļā Mesi ceļgala savainojuma dēļ nepiedalījās UEFA Čempionu līgas un Francijas čempionāta mačos, taču viņš devies uz Argentīnu, lai gan klubā ir arī citādāks viedoklis.

“Saint-Germain” sporta direktors Leonardo uzstājis, ka komanda neatbalsta Mesi lēmumu doties pāri okeānam šajā pārtraukumā. “Mēs neļaujam doties spēlētājiem projām, kuri, mūsuprāt, atrodas rehabilitācijas procesā vai nav labā fiziskajā stāvoklī,” situāciju komentējis Leonardo.

“Tas nav loģiski, un šādās situācijās būtu nepieciešama vienošanās ar FIFA,” bilda sporta direktors.

Mesi nav vienīgais argentīnietis, kurš pārstāv PSG un ir savainots. Tāda pati situācija ir ar Leonardo Paredesu, kurš kopš oktobra nav devies laukumā augšstilba traumas dēļ. Tiek ziņots, ka Paredess kopā ar Mesi svētdienas vakarā sēdēs lidmašīnā, lai mērotu 13 stundu ilgo ceļu uz dzimteni.

Argentīnas izlase šajā logā aizvadīs mačus pret Urugvaju un Brazīliju, bet pirms cīņām valstsvienības ārsti pārbaudīs abu PSG futbolistu veselības stāvokli. “Mēs ceram, ka viņš varēs doties palīgā valstsvienībai, pēc tam atgriežoties pie mums labā formā,” piektdien pirms Francijas čempionāta spēles teica PSG galvenais treneris Maurisio Početino.

Šosezon kopumā Mesi astoņas reizes uzvilcis “Saint-Germain” kreklu, bet pie vārtu guvumiem izdevies tikt trīsreiz, kas notika Čempionu līgas ietvaros. Divus vārtus viņš guva pret “RB Leipzig” oktobrī, palīdzot komandai atspēlēties un tikt pie uzvaras.

sportapils