RFS triumfē Virslīgā, Porziņģis atgriežas laukumā ar 21 punktu – nedēļas nogales aktualitātes

Pirmo reizi par Latvijas futbola Virslīgas čempioni kļuva RFS, kas sestdien pārspēja “BFC Daugavpils” ar rezultātu 2:0. Otro vietu izcīnīja “Valmiera” FC, nospēlējot 0:0 ar “Riga” FC, kas pazaudēja trešo vietu, jo FK “Liepāja” apspēlēja “Spartaku” (1:0), apsteidzot trīskārtējo valsts čempioni par punktu.

Pēc piecu spēļu izlaišanas laukumā devās Kristaps Porziņģis. Laukumā pavadot 28 minūtes, latvietis guva 21 punktu (1p. 7/8, 2p. 7/10, 3p. 0/3), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja metienu, bet Dalasas “Mavericks”, pateicoties Lukas Dončiča precīzajam metienam pēdējā sekundē, pārspēja Bostonas “Celtics” ar rezultātu 107:104.

Trešajā spēlē pēc kārtas pie rezultativitātes punktiem tika Rūdolfs Balcers, kurš guva vārtus Sanhosē “Sharks” zaudējumā pēcspēles metienu sērijā pret Ņūdžersijas “Devils” (2:3), turklāt Balcers izpildīja arī bullīti, kas nebija precīzs.

Rezultativitātes punkts arī Elvim Merzļikinam, kurš ar rezultatīvu piespēli sekmēja Kolumbusas “Blue Jackets” uzvaru pār Kolorado “Avalanche” (4:2), un viņš atvairīja 34 metienus no 36, izpelnoties arī pirmās zvaigznes titulu. Zemgus Girgensons aizvadīja 500. spēli NHL, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās Bufalo “Sabres” zaudējumā papildlaikā pret Detroitas “Pistons” (3:4).

Rīgas “Dinamo” pēdējā mačā pirms izlašu pauzes zaudēja Helsinku “Jokerit” ar rezultātu 1:4. Vienīgos vārtus Rīgas komandai guva Hanters Šinkaruks. Nākamā spēle “Dinamo” 15. novembrī pret Vladivostokas “Admiral”.

Pārliecinoši turpina spēlēt “Riga” 3×3 basketbolisti, kuri aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja “Masters” turnīrā Mehiko, izdarot to otro nedēļu pēc kārtas.

Piektdienas Šveices hokeja čempionāta spēlē Kaspars Daugaviņš lauza roka, kā rezultātā ilgāku laiku nevarēs doties laukumā, vēsta “Sportacentrs.com”. Divus vārtus Zviedrijas čempionātā guva Rodrigo Ābols, bet Somijā rezultatīva piespēle Oskaram Batņam.

Paulam Jonasam MXGP sezona noslēgusies priekšlaicīgi salauzto ribu dēļ. Līdz šim sezonas kopvērtējumā Jonass ieņēma astoto vietu.

F1 posmā Meksikā uzvarēja Makss Verstapens, otrais palika Luiss Hamiltons, savukārt kā trešais uz goda pjedestāla kāpa Serhio Peress. Sezonas kopvērtējumā Verstapens apsteidz Hamiltonu par 19 punktiem.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā sestdien “VEF Rīga” izcīnīja uzvaru pār BK “Ogre” (96:84), kas pavēstīja par Brailona Raisona un Emanuela Šeparda atlaišanu, kā arī Renāra Magones piesaisti. “Valmiera Glass/ViA” viesos zaudēja “Parnu Sadam” ar 71:94. BK “Liepāja” svētdien piekāpās ar rezultātu 69:81 “Viimsi” komandai, kuras rindās Ronaldam Zaķim 15 punkti un 12 bumbas zem groziem.

Rihards Lomažs Turcijas čempionāta spēlē guva 16 punktus, Ungārijā 22 punktus guva Mārtiņš Laksa, Itālijā Andrejs Gražulis izcēlās ar deviņiem punktiem, bet Francijas otrajā līgā Mārtiņam Meieram 17 minūtēs 17 punkti.

VTB līgā gan Ojārs Siliņš, gan Mārcis Vītols guva pa desmit punktiem, pirmajam pievienojot vēl arī astoņas bumbas zem groziem. Rihardam Kuksikam Lietuvas čempionāta spēlē 14 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Anglijas Premjerlīgā sestdien risinājās Mančestras derbijs, kurā “City” viesos ar 2:0 pieveica “United”, savukārt “Chelsea” nospēlēja 1:1 ar “Burnley”. Antonio Kontes vadītā “Tottenham” sadalīja punktus ar “Everton” – 0:0. Pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja “Liverpool”, kas savā laukumā piekāpās “West Ham” ar 2:3.

Spānijas futbola čempionāta ietvaros “Barcelona” izlaida 3:0 vadību un spēlēja 3:3 ar “Celta Vigo”, bet dienu iepriekš oficiāli kļuva zināms, ka turpmāk Barselonas galvenais treneris būs Čavi. Čempione “Atletico” kompensācijas laikā ielaida divus vārtus, tādējādi izlaižot uzvaru pret “Valencia” – 3:3.

Itālijas A sērijā “Juventus” kompensācijas laikā izrāva uzvaru pret “Fiorentina” (1:0), “Roma” viesos piekāpās “Venezia” (2:3), “Napoli” spēlēja 1:1 ar “Verona”, kā arī neizšķirts tika fiksēts Milānas derbijā “AC Milan” un “Inter” – 1:1.

Turcijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē Anete Šteinberga guva 27 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Citā Turcijas līgas mačā ar 15 punktiem un astoņām bumbām izcēlās Aija Jurjāne. Itālijā rezultatīva bija Kitija Laksa, kura atzīmējās ar 22 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Latvijas hokeja čempionātā “Zemgale/LLU” pārspēja HK “Liepāja” – 5:3.

sportapils