“Penguins” atbalsta meiteni, par kuru citi ņirgājās

Profesionālās sporta komandas pilda ne tikai savu pamatfunkciju, kas ir spēļu aizvadīšana un uzvaru izcīnīšana, taču arī darbojās kā prieka un atbalsta avots citiem. Pavisam nesen Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas “Penguins” sniedza palīdzīgu roku meitenei vārtsardzei, kuru vienaudži apsmēja.

Meitene, kura vēlas palikt anonīma, pirms divām nedēļām tika rupji apsaukāta no pretinieku skolas skolēnu puses. Bija pieejams video, kurā aptuveni 50 līdz 60 skolēni apsmēja vārtos stāvošo meiteni. Izdzirdot šo stāstu, “Penguins” uzaicināja vārtsardzi un pārējos “Mars” komandas biedrus, kas ir zēni, uz komandas treniņu centru.

“Esmu ļoti lepns par nostāju, kādu organizācija un spēlētāji ieņēma šajā jautājumā, sazinoties un cenšoties mainīt situāciju,” sacīja “Penguins” galvenā trenera asistents Tods Reirdens, kurš pašlaik ir galvenais treneris, kamēr Maiks Salivans izslimo koronavīrusu. “Skumji, ka tāda situācija vispār bija. Šāda uzvedība nevienā brīdī nav pieņemama, īpaši jau hokeja laukumā.”

Vidusskolas komanda “Penguins” treniņu centrā aizvadīja maču pret vietējā štata skolas komandu. Apkārt laukumam var satilpt aptuveni 1500 cilvēki, un tribīnēs galvenokārt bija meitenes no vietējām jauniešu hokeja komandām.

Par kārtību laukumā atbildēja divas tiesneses, bet vietējā “South Fayette” uzvarēja ar 8:1, pretinieku rindās jaunajai meitenei atvairot 21 metienu. Rezultāts gan nebija svarīgākais – pēc katra metiena, ko meitene atvairīja, neskatoties uz grūtības pakāpi, pūlis skaļi atbalstīja.

“Penguins” uzaicināja visu “Mars” komandu arī uz pagājušās nedēļas nogales spēli pret Minesotas “Wild”, kuru Pitsburga zaudēja pēcspēles metienos ar 4:5. Jaunajiem hokejistiem tika piešķirtas luksusa sēdvietas, kā arī tika izcelti uz lielā ekrāna.

sportapils