Kā tagad klājas Ēriksenam?

Aizvadītās vasaras Eiropas čempionāts futbolā daudziem paliks atmiņā ar nepatīkamo notikumu pirmajā Dānijas izlases spēlē, kad uz laukuma saļima Kristians Ēriksens. Tas arī bija viņa vienīgais mačs čempionātā, bet kāda situācija ir šobrīd?

Brīdī, kad viņš saļima, futbolisti laukumā sauca ārstus, bet komandas biedrs un izlases kapteinis Simons Kjērs sniedza pirmo palīdzību. Ēriksens tika nogādāts slimnīcā, kur kopumā pavadīja sešas dienas, un viņš saņēma implantējamu kardiovertera defibrilatoru, kas būtībā ir sirds iedarbināšanas ierīce.

Ikdienā Ēriksens pārstāv Milānas “Inter”, taču Itālijas noteikumi aizliedz spēlēt ar šādiem defibrilatoriem, kas nozīmē, ka pēdējo maču Itālijas čempiones rindās viņš jau varētu būt aizvadījis.

Dānis ir viens no apmaksātājiem futbolistiem visā A sērijā, un “Inter” viņu varētu pārdot ne tikai noteikumu un veselības problēmu dēļ, bet arī tāpēc, ka komanda ir parādsaistības. Vasarā Milāna jau pārdeva divus futbolistus – Romelu Lukaku un Ašrafu Hakimi.

Pašlaik Ēriksens atrodas mājās Dānijā, kur turpina rehabilitācijas procesu ar cerību atsākt profesionāļa karjeru. Jau piecus mēnešus ārsti uzmana Ēriksena veselības stāvokli.

Citos valstu čempionātos drīkst spēlēt futbolisti ar implantējamiem defibrilatoriem, un Amsterdamas “Ajax” rindās ir futbolists ar līdzīgu veselības likstu – Deilijs Blainds. Itālijas mediji vēsta, ka “Ajax” varētu piedāvāt Ēriksenam līgumu, turklāt šo komandu dānis jau iepriekš ir pārstāvējis.

sportapils