Porziņģis labākais “Mavericks” uzvarā, “Dinamo” atsāk ar uzvaru – aizvadītās dienas aktualitātes

Produktīvu spēli naktī uz otrdienu aizvadīja Kristaps Porziņģis, kura kontā 29 punkti (1p. 2/2, 2p. 6/12, 3p. 5/8), 11 atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, bloķēts metiens, divas kļūdas un divas piezīmes, savukārt Dalasas “Mavericks” izcīnīja uzvaru pār Denveras “Nuggets” ar rezultātu 111:101.

Uz panākumu takas atgriezusies Rīgas “Dinamo” – pirmdienas vakarā pārspēta Vladivostokas “Admiral” ar 3:2. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Peters Tīvola, bet vienreiz ripu vārtos raidīja Džordons Sautorns.

Elvis Merzļikins atvairīja 22 metienus no 25, sekmējot Kolumbusas “Blue Jackets” uzvaru pār Detroitas “Pistons” ar rezultātu 5:3. Šajā sezonā, latvietim stāvot vārtos, “Blue Jackets” izcīnījusi sešas uzvaras un piedzīvojusi divas neveiksmes.

FIBA Čempionu līgā trešo zaudējumu piedzīvoja “VEF Rīga”, piekāpjoties Atēnu AEK ar rezultātu 79:88. Rezultatīvākais VEF komandā bija Kristers Zoriks, kurš guva 22 punktus.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki nosaucis kandidātu sarakstu gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm pret Serbiju un Slovākiju. Kandidātu lokā ir tādi basketbolisti kā Rodions Kurucs, Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks, Kristers Zoriks un citi. 25. novembrī valstsvienība spēlēs pret Serbiju, bet četras dienas vēlāk pret Slovākiju.

Oficiāli kļuvis zināms, ka Jānis Timma noslēdzis vienošanos ar Kazaņas “Unics”. Sākotnēji līgums ir uz mēnesi, taču ar iespēju pagarināt līdz sezonas beigām.

VTB līgas spēlē Marekam Mejerim seši punkti, piecas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, Mārcis Vītols guva 11 punktus, bet Ojārs Siliņš izcēlās ar trim punktiem un divām atlēkušajām bumbām.

sportapils