Serbijas izlases futbolisti iegūto miljonu ziedo slimiem bērniem

Svētdien Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Serbijas valstsvienība izbraukumā pārspēja Portugāli un nodrošināja vietu nākamā gada Kataras finālturnīrā. Pirms mača serbiem tika piesolīta iespaidīga prēmija, kas pēc tam tika noziedota.

Pirms došanās uz Portugāli lidmašīnā iekāpa Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs, kurš apgalvoja, ka uzvaras gadījumā futbolisti kopā saņems vienu miljonu eiro. Līdz pat spēles 90. minūtei rezultāts bija 1:1, bet par nacionālo varoni kļuva Aleksandrs Mitrovičs, kurš izrāva uzvaru Serbijai, nodrošinot ceļazīmi uz Pasaules kausu.

Pirmdien prezidents solījumu pildīja un pārskaitīja miljonu Serbijas futbola federācijai, tomēr spēlētāji lēma naudu nepaturēt savās kabatās, bet gan “noziedot tiem, kam tā ir svarīgāka – slimiem bērniem un viņu ārstēšanai”.

Šādu soli ļoti atzinīgi novērtēja arī serbi, daloties ar pozitīviem komentāriem sociālajā vidē. “Jādodas uz nākamo spēli Belgradā un jāsavāc 40 tūkstoši skatītāju!” “Mums vajadzīgi šādi elki.” “Vakar jūs kļuvāt par varoņiem, bet šodien – par kungiem.”

Astoņās kvalifikācijas spēlēs Serbija izcīnīja sešas uzvaras un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, kopumā tiekot pie 20 punktiem. Ar Serbijas vārdu valstsvienība Pasaules kausā spēlējusi divreiz, taču tālāk par grupu turnīru nav izdevies tikt.

sportapils