Porziņģis rezultatīvākais zaudējumā, Uldriķim vārti Nīderlandes čempionātā – nedēļas nogales aktualitātes

Kristaps Porziņģis svētdienas vakarā izcēlās ar 25 punktiem (1p. 5/6, 2p. 10/14, 3p. 0/4), astoņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, diviem bloķētiem metieniem un četrām piezīmēm, bet Dalasas “Mavericks” piekāpās Losandželosas “Clippers” ar 91:97.

Nīderlandes futbola čempionātā vārtus guva Roberts Uldriķis, kurš palīdzēja “Cambuur” pieveikt “Utrecht” ar 2:1. Latvietim šis bija otrais precīzais sitiens sezonā.

Rīgas “Dinamo” ar zaudējumu uzsāka trīs izbraukuma sēriju, piekāpjoties “Sochi” ar rezultātu 0:1. Mača vienīgos vārtos guva Jānis Jaks, kurš saņēma visvairāk balsu Eirāzijas izlasē un garantēja vietu Zvaigžņu spēlē. Nākamais mačs rīdziniekiem pret Kazaņas “Ak Bars”.

Naktī uz pirmdienu rezultatīvu piespēli atdeva Zemgus Girgensons, taču Bufalo “Sabres” zaudēja Ņujorkas “Rangers” ar 4:5, izšķirošos vārtus ielaižot 0,4 sekundes pirms pamatlaika beigām. Teodors Bļugers laukumā pavadīja nepilnas 19 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu.

Elvis Merzļikins atvairīja 32 metienus no 35, bet “Blue Jackets” zaudēja “Golden Knights” ar 2:3, kamēr Rūdolfam Balceram nepilnās 14 minūtēs seši spēka paņēmieni un viens metiens.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā “VEF Rīga” sīvā cīņā pārspēja “Parnu Sadam” ar rezultātu 80:77, savukārt “Valmiera Glass/ViA” atzina “Viimsi” pārākumu ar 76:81. Septīto uzvaru tikpat spēlēs izcīnīja BK “Ventspils”, kas izbraukumā izcīnīja uzvaru pār “Rapla” ar 94:82. Svētdien BK “Liepāja” apspēlēja “Kalev” (97:74), un Zigmārs Raimo izcēlās ar 15 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet “Latvijas Universitāte” zaudēja “Viimsi” ar 57:67.

Jauno Pasaules kausa sezonu kamaniņu sportā veiksmīgi uzsākusi Andris un Juris Šici, kuri pirmajā posmā Jandziņā divniekos izcīnīja trešo vietu, savukārt piekto pozīciju ieņēma Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

Šveices hokeja čempionātā ar precīzu metienu vārtos izcēlās Ronalds Ķēniņš. Uvis Balinskis guva vārtus Čehijā, kamēr Robertam Bukartam rezultatīva piespēle.

Turcijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē Elīna Babkina guva 27 punktus, citā spēlē Ilze Jākobsone guva 13 punktus, kamēr Aijas Jurjānes kontā 10 punkti. Lieliski nospēlēja Kitija Laksa, kura nepilnu 39 minūšu laikā guva 22 punktus.

Anglijas Premjerlīgā “Chelsea” tika galā ar “Leicester City”, pārspējot pretiniekus ar 3:0. Mančestras “United” zaudēja “Watford” ar 1:4, kamēr “Liverpool” sagrāva “Arsenal” ar 4:0, bet Mančestras “City” tika pie pārliecinošas uzvaras pret “Everton” – 3:0.

Pirmos vārtus Francijas čempionātā guva Lionels Mesi, kurš kaldināja Parīzes “Saint-Germain” uzvaru pār “Nantes” ar 3:1.

Vācijas Bundeslīgā čempione “Bayern” zaudēja “Augsburg” ar 1:2, Dortmundes “Borussia” pārspēja “Stuttgart” (2:1), kamēr “RB Leipzig” netika galā ar “Hoffenheim” – 0:2.

Itālijas A sērijā “Juventus” sestdien pārspēja “Lazio” ar 2:0, kamēr “Milan” piedzīvoja neveiksmi pret “Fiorentina” ar 3:4. Pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja “Napoli”, kas piekāpās čempionei “Inter” ar 2:3.

Spānijas “La Liga” sekmīgu debiju pie “Barcelona” stūres piedzīvoja Čavi, jo komanda izcīnīja trīs punktus pret “Espanyol” (1:0), “Atletico” uzvarēja “Ossasuna” (1:0), bet “Sevilla” un “Alaves” sadalīja punktus – 2:2. “Real” pārspēja “Granada” ar rezultātu 4:1.

F1 posmā Katarā triumfēja Lūiss Hamiltons, otrajā vietā palika Makss Verstapens, bet trešajā pozīcijā palika Fernando Alonso.

Latvijas hokeja čempionātā sestdien “Liepāja” pārspēja HS “Rīga” ar 5:4, “Mogo/LSPA” sagrāva “Dinaburgu” ar rezultātu 10:0, savukārt “Zemgale/LLU” apspēlēja “Prizmu” ar 4:2.

sportapils