Sulšērs saņems prāvu kompensāciju par atlaišanu no “United”

Svētdiena nāca ar ziņām no Mančestras “United” nometnes, ka pašreizējais galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs neturpinās darbu un tiks atlaists. Neskatoties uz sadarbības izbeigšanu, norvēģu speciālists bešā nepaliks un saņems vairāku miljonu kompensāciju.

Jau ilgāku laiku futbola speciālisti un fani runāja par to, ka Sulšēra laiks pie “United” stūres pavisam drīz noslēgsies. Uzvaras mijās ar zaudējumiem un neizšķirtiem, un tas nav tas, uz ko cerēja komandas vadība, piesaistot Krištianu Ronaldu.

Pirms divām nedēļām “Sarkanie velni” zaudēja Mančestras derbijā pret “City” (0:2), bet aizvadītajā nedēļas nogalē komanda pārliecinoši atzina “Watford” pārākumu, zaudējot ar 1:4. Tas arī kļuva par pēdējo pilienu Sulšēra atlaišanai, un “United” pavēstīja par sadarbības izbeigšanu.

Šajā vasarā “United” un Sulšērs noslēdza jaunu sadarbību līdz 2024. gadam, ar opciju to pagarināt vēl uz sezonu, tomēr tas nenotiks. Kā vēsta “The Sun”, tad norvēģis saņems nepilnus deviņus miljonus eiro kā kompensāciju par atlaišanu. Ar šo summu viņš vislabāk apmaksāto Premjerlīgas treneru sarakstā ieņem piekto vietu.

“Mēs esam apkaunoti,” pēc zaudējuma “Watford” teica Sulšērs. “Es jūtos slikti fanu priekšā un arī pats tā jūtos. Dažreiz ir jāatvainojas, un es atvainojos par parādīto sniegumu. Strādāju ļoti smagi, taču mana nākotne nav tas, par ko man uztraukties.”

Ar lieliem panākumiem “United” neizcēlās Sulšēra vadībā. Labākie rezultāti bija 2020. – 2021. gada sezonā, kad Mančestra izcīnīja otro vietu Premjerlīgā un sasniedza UEFA Eiropas līgas finālu.

sportapils