Bijušais Mančestras “United” spēlētājs izveido futbola “LinkedIn” versiju

Ne visiem futbolistiem profesionālā karjera izvēršas kā cerēts, tāpēc nepieciešams domāt par alternatīvām. Savu ceļu ir atradis Febians Brendijs, kurš izveidojis aplikāciju, kas palīdz gan jaunajiem talantiem, gan komandām, gan skautiem.

Pamanīts astoņu gadu vecumā, Brendijs pievienojās Mančestras “United” sistēmai, un viņa komandas biedri bija tādi futbolisti kā Žerārs Pikē, Rafaels da Silva un citi. Savulaik Sers Alekss Fergusons paziņoja, ka par Brendiju interesi izrāda “Barcelona”, taču turpmākās darbības no Spānijas granda nesekoja.

Brendija karjeras turpinājums nebija kā cerēts, jo “United” bija pēdējais lielais klubs viņa karjerā. Futbolists pārstāvēja dažāda līmeņa Anglijas komandas, bet 2018. gadā profesionāļa karjerai tika pielikts punkts.

Bijušais futbolists rokas klēpī nebija salicis un domāja par alternatīvām, kā var palikt šajā sporta veidā. Tā viņš izveidoja aplikāciju “Skouted”, kas palīdz savienoties spēlētājiem ar potenciālajiem darba devējiem jeb klubiem, kas ir līdzīgi kā “LinkedIn”. Futbolisti, sākot ar trīs gadu vecumu, var ievietot video ar savu spēli, turklāt labākie tiek izvēlēti īpašiem “Skouted” pasākumiem.

Aplikācija pieejama skautiem, kuri var pieprasīt informāciju par konkrētu futbolistu un iespēju redzēt spēlētāju darbībā klātienē. Kāds Anglijas universitātes spēlētājs saņēma piedāvājumu no Somijas, kamēr cits devās futbolista gaitās uz Filipīnām.

Lielākais “Skouted” lepnums ir 18 gadus jaunais Oli Fanons, kurš pavisam nesen noslēdza profesionāļa līgumu ar “Salford City”, kas spēlē pēc spēka 4. Anglijas futbola čempionātā. “Šķiet, ka uz treniņiem viņš atnāca divreiz,” saka Brendijs. “Viņš sevi parādīja labi pirmajā treniņā, taču skauti gribēja vēl vienu. Interesi par Fanonu izrādīja vairākas komandas, ieskaitot “West Brom” un “Swansea”, taču viņš, būdams Salfordas pārstāvis, izlēma pievienoties vietējai komandai.”

Kopumā “Skouted” izmanto 8 līdz 10 tūkstoši futbolistu 82 dažādās valstīs, un neskaitāmi spēlētāji dodas uz treniņiem Anglijā un citās pasaules valstīs, turklāt norisinās sarunas ar Johana Kruifa institūtu Barselonā par iespējamo sadarbību.

“Ar mani kopā strādā daži cilvēki, tomēr pašlaik vairāk sanāk darboties vienam pašam, tāpēc man jāzina viss,” atzīst Brendijs. “Mans miega režīms ir visai traks. No agra rīta līdz vēlai naktij komunicēju ar spēlētājiem, skautiem un vecākiem. Tas paņem daudz mana laika, taču tas ir tā vērts.”

“Klubiem tas patīk, spēlētājiem un vecākiem arī. Tas ir izdevīgi visiem un īpaši jau komandām, jo nav nepieciešamas lielas izmaksas. Ja skauts dodas no Mančestras uz Skotiju aplūkot kādu futbolistu, ceļojuma laikā viņš “Skouted” aplikācijā var redzēt 300 dažādus futbolistus.”

sportapils