“Milan” vārtu guvējs strādājis par kurjeru un par profesionāli kļuvis tikai 27 gadu vecumā

Šonedēļ svarīgu uzvaru UEFA Čempionu līgā izcīnīja “AC Milan”, kas izbraukumā apspēlēja Madrides “Atletico” ar rezultātu 1:0, tādējādi turpinot cīņu par iekļūšanu nākamajā kārtā. Vienīgos vārtus guva Žuniors, kura stāsts ir visai interesants.

Laukumā futbolists devās 64. minūtē, bet precīzo sitienu izdarīja 87. minūtē, turklāt šī viņam bija Čempionu līgas debija. Būdams 30 gadus vecs, Žunioram vārtu guvums daudz ko nozīmēja.

Žuniora ceļš līdz “Milan” nebija rozēm kaisīts, jo par profesionālu futbolistu viņš kļuva tikai 27 gadu vecumā. Ilgu laiku viņš pavadīja Itālijas amatieru futbola līgās, kā arī strādāja ikdienas darbu, lai palīdzētu sievai un dēlam.

Viņš strādāja par kurjeru, un 24 gadu vecumā Žuniors piegādāja ledusskapjus un mājsaimniecības preces, paralēli spēlējot futbolu. Darba situācijas dēļ viņš pat noraidīja piedāvājumu no “Casale”, kas spēlē D sērijā. Pirmos vārtu profesionāļa karjerā viņš guva 2018. gadā, kad pārstāvēja citu D sērijas komandu “Gozzano”.

Turpinājumā viņš pievienojās “Crotone”, izceļoties ar sešiem precīziem sitieniem 2019. – 2020. gada sezonā un palīdzot komandai no B sērijas pārcelties uz A sēriju. Parādītais sniegums nepalika nepamanīts, un “Milan” ieguva īres tiesības uz viņu.

Lai gan laukumā brazīlietis devies tikai trīs mačos, panākums Čempionu līgā bija ļoti svarīgs, jo Milānai un “Atletico” ir pa četriem punktiem, dalot trešo un ceturto vietu, kamēr otrajā vietā esošajai “Porto” ir pieci punkti.

“Esmu ļoti priecīgs par parādīto sniegumu un uzvaru, tas nozīmē, ka joprojām esam dzīvi, taču vēl daudz darba nepieciešams,” pēc spēles teica Žuniors. “Kas notika bija manas karjeras svarīgākais brīdis, taču pazemība joprojām ir ļoti svarīga. Mani nevar nomākt kritika vai pārlieku iepriecināt komplimenti. Šos vārtus veltu savai ģimenei un visiem, kas man ticēja.”

sportapils