Balceram rezultatīva piespēle uzvarā, Gutkovskis produktīvs Polijā – nedēļas nogales aktualitātes

Rezultatīvu piespēli nopelnīja Rūdolfs Balcers, kurš kaldināja Sanhosē “Sharks” uzvaru pār Čikāgas “Blackhawks” ar rezultātu 2:0. Latvieša kontā sezonā kopumā deviņi punkti – divi vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Zaudējumus turpina krāt Rīgas “Dinamo”, kas svētdienas pēcpusdienā piekāpās Maskavas CSKA ar 2:3, tādējādi piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas. Vārtus “Dinamo” rindās guva Lukāšs Radils un Rīss Skārlets.

Naktī uz svētdienu NBA savā starpā tikās latviešu pārstāvētās komandas. Kristapam Porziņģim 13 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, bloķēts metiens un piezīme, bet Dāvim Bertānam pieci neprecīzi tālmetieni, divas atlēkušās bumbas un rezultatīva piespēle, kamēr pie uzvaras ar 120:114 tika “Wizards”.

Lielisks sniegums Polijas Ekstraklasē Vladislavam Gutkovskim, kurš guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet “Rakow” pārspēja “Zaglebie” ar rezultātu 4:0.

KHL mačā Jānis Jaks guva vārtus pret Vladivostokas “Admiral”, kuras rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Miks Indrašis. Šajā sezonā Jakam ir 13 punkti (5+8), savukārt Indrašis sakrājis 14 punktus (5+9). Čehijā rezultatīvas piespēles atdeva Roberts Bukarts un Guntis Galviņš, tāpat arī Māris Bičevskis, Patriks Zabusovs un Mārtiņš Dzierkals. Austrijas hokeja čempionātā vārtus guva Renārs Krastenbergs, kamēr ar precīzu metienu Zviedrijas 2. līgā izcēlās Rihards Marenis.

Pasaules kausa otrajā posmā kamaniņu sportā zelta medaļas izcīnīja Andris un Juris Šici, bet Kendija Aparjode tika pie sudraba, kamēr stafetes sacensībās latvieši ierindojās trešajā pozīcijā. Oskara Ķibermeņa pilotētais bobsleja četrinieks Īglsā izcīnīja sudraba medaļas.

Anglijas Premjerlīgā “Arsenal” pārspēja Ņūkāslas “United” ar 2:0, savukārt “Liverpool” pārliecinoši tika galā ar “Southampton”, pārspējot pretiniekus ar 4:0. Sniega dēļ tika pārcelts mačs starp “Burnley” un “Tottenham”, Mančestras “City” apspēlēja “West Ham United” (2:1), bet “Chelsea” un Mančestras “United” spēlēja 1:1.

Vācijas Bundeslīgā Dortmundes “Borussia” ar 3:1 pieveica “Wolfsburg”, “Hoffenheim” deviņu vārtu spēlē pārspēja “Greuther Furth” (6:3), savukārt “Freiburg” piekāpās “Bochum” ar rezultātu 1:2, kamēr “Bayer” tika galā ar “Leipzig” – 3:1.

Itālijas A sērijā “Juventus” piekāpās “Atalanta” ar rezultātu 0:1, kamēr “Inter” pārspēja “Venezia” ar 2:0, “Milan” zaudēja “Sassuolo” (1:3), “Roma” uzvara pār “Torino” ar 1:0, kamēr “Napoli” pārliecinošs panākums pār “Lazio” – 4:0.

Pirmo spēli Parīzes “Saint-Germain” rindās aizvadījis Serhio Ramoss, kurš palīdzēja komandai Francijas čempionāta ietvaros ar 3:1 pieveikt “Saint-Etienne”, savukārt “Nice” piekāpās “Metz” ar 0:1.

Spānijas futbola čempionātā “Barcelona” galotnē nokārtoja uzvaru pār “Villarreal” (3:1), Madrides “Atletico” apspēlēja “Cadiz” (4:1), kamēr Madrides “Real” pārspēja “Sevilla” ar 2:1.

Latvijas hokeja čempionātā “Mogo/LSPA” pārliecinoši pārspēja “Prizma” (7:1), “Dinaburga” tika pie panākuma pret HS “Rīga” (4:3), bet pēcspēles metienu sērijā “Olimp/Venta 2002” izcīnīja uzvaru pār “Zemgale/LLU” – 4:3.

Turcijas čempionātā Elīna Babkina guva 16 punktus, bet Aija Jurjāne izcēlās ar astoņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Anete Šteinberga svētdien aizvadīja ļoti daudzpusīgu spēli Turcijas čempionātā – 11 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles, četras rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas.

sportapils