Bļugeram sestie vārti, Porziņģim “double-double” uzvarā – aizvadītās dienas aktualitātes

Sesto reizi šajā sezonā Teodors Bļugers guva vārtus, tomēr Pitsburgas “Penguins” neatrada variantus pret Edmontonas “Oilers”, zaudējot ar 2:5. Kopumā latvieša kontā ir desmit punkti – seši vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Pie “double-double” naktī uz ceturtdienu tika Kristaps Porziņģis, kura kontā 20 punkti (1p. 1/1, 2p. 8/9, 3p. 1/6), desmit atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, divas piezīmes un viena kļūda, savukārt Dalasas “Mavericks” pārliecinoši tika galā ar Ņūorleānas “Pelicans”, sagraujot pretiniekus ar rezultātu 139:107.

Debijas maču pie Rīgas “Dinamo” stūres aizvadīja Vladimirs Krikunovs, taču Rīgas komanda piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 pret Čerepovecas “Severstal”. Lukāšs Radils guva abus “Dinamo” vārtus.

Svarīgu uzvaru FIBA Eirolīgā izcīnīja “TTT Rīga”, kas pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār “KSC Szekszard” ar rezultātu 68:65, izšķirošos punktus 2,5 sekundes pirms mača beigām gūstot Džesminai Tomasai. Ieva Pulvere bija rezultatīvākā TTT spēlētāja ar 25 punktiem.

Latvijas čempions RFS sastāvā Roberts Savaļnieks vakar paziņoja, ka pēc piecām galvaspilsētas komandā atstās tās rindas, bet vēlāk kļuva zināms, ka viņš karjeru turpinās FK “Liepāja”. Citu galvaspilsētas klubu “Riga” FC vairāk nepārstāvēs Oļegs Laizāns.

Eiropas futbola čempionātos “Liverpool” ar 4:1 sakāva “Everton”, Madrides “Real” apspēlēja “Athletic” (1:0), “Napoli” zaudēja punktus pret “Sassuolo” (2:2), kamēr neizšķirti spēlēja arī Parīzes “Saint-Germain” – 0:0 pret “Nice”.

FIBA Eirolīgā Kitijai Laksa 11 punkti un trīs atlēkušās bumbas pret Anetes Šteinbergas pārstāvēto komandu, kuras rindās latviete izcēlās ar 16 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas hokeja čempionātā trešdien “Zemgale/LLU” izbraukumā tika galā ar HK “Liepāja” (4:1), bet “Olimp/Venta 2002” rezultatīvā mačā pieveica HS “Rīga” – 8:2.

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā “Valmiera Glass/ViA” zaudēja “Tartu Ulikool” ar rezultātu 55:65, Dariuss Klārks ar 18 punktiem bija rezultatīvākais valmieriešiem.

sportapils