Potenciālais NBA drafta 1. numurs spēļu laikā izsvīst trīs kilogramus

19 gadus jaunajam basketbolistam Paolo Benkero, kurš tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem kandidātiem uz NBA drafta 1. numuru 2022. gada vasarā, konstatēta netipiska problēma – viņš spēļu laikā zaudē ļoti daudz kilogramu.

Basketbolists, kurš koledžā pārstāv Djūkas universitāti, iedzīvojās nopietnos krampjos divās svarīgās spēlēs pret “Kentucky” un “Gonzaga”, radot jautājumus par viņa fizisko stāvokli. Kā ziņo ESPN, Benkero tika veikti testi, kuros tika konstatēts, ka svīšanas dēļ viņš spēles gaitā pazaudē mazliet vairāk kā trīs kilogramus.

Galvenais treneris Maiks Kžiževskis pastāstīja, ka Benkero devās arī uz ģērbtuvēm, lai vēnā tiktu ievadīti šķidrumi, kas palīdzētu tikt galā ar problēmu. Djūkas sporta medicīnas nodaļa liek dzert jaunajam sportistam skābekli saturošu šķidrumu, ko sauc par BOA. Dzēriens papildinot nātrija daudzumu, kas var palīdzēt sportistiem uzņemt ūdeni līdz pat desmit reizēm ātrāk.

Iepriekš Benkero šāda problēma nav bijusi, līdz ar to tagad jāpievērš īpaša uzmanība šai likstai. Travels Geinss, kurš ir fiziskās sagatavotības treneris un strādājis ar tādiem NBA spēlētājiem kā Džimijs Batlers un Dreimonds Grīns, neuzskata, ka notiekošais parāda kaut ko par spēlētāja fizisko sagatavotību. “Viņš tiks skaidrībā. Viņš ir labākais spēlētājs draftā ar labu atbalsta komandu apkārt.”

Šajā sezonā Benkero piedalījies septiņos mačos, vidēji laukumā pavadot 28,1 minūti, gūstot 18,3 punktus, izcīnot 7,6 atlēkušās bumbas, atdodot divas rezultatīvas piespēles un pārtverot 1,4 bumbas. Jaunākajā ESPN jauno spēlētāju apskatā Benkero atvēlēta otrā vieta 2022. gada draftā.

sportapils