“United” galvenajam trenerim apsolīts iespaidīgs bonuss, ja komanda iegūs Holannu

Vācijas speciālists Ralfs Rangniks tikai šonedēļ tika nosaukts par Mančestras “United” pagaidu galveno treneri līdz sezonas beigām, taču vācietim esot jau piesolīta liela naudas prēmija, ja starpsezonā komanda piesaistīs vienu no pasaules labākajiem uzbrucējiem Ērlingu Holannu.

Pirms nepilnām divām nedēļām šķīrās Ūles Gunnara Sulšēra un “United” ceļi. Komandu līdz šim vadīja Maikls Keriks, bet pirmdien “Sarkanie velni” pavēstīja par līguma noslēgšanu ar Rangniks. Viņš gan būs pagaidu galvenais treneris līdz sezonas beigām, pēc tam divus gadus ieņemot konsultanta pozīciju, kas sevī ietvers palīdzību arī jaunā galvenā trenera meklējumos.

Jau ilgāku laiku tiek runāts par Dortmundes “Borussia” talanta Ērlinga Holanna pārcelšanos uz citu komandu, jo interesi par viņu izrāda praktiski visas komandas. Lai gan līgums ar Dortmundi norvēģim ir līdz 2024. gada sezonas beigām, izpirkt pašreizējo līgumu varot par aptuveni 80 miljoniem eiro. “Borussia”, protams, vēlas, lai futbolists paliktu Dortmundē, tāpēc grasās piedāvāt jaunus līguma nosacījumus, kas viņa pašreizējo algu no deviņiem miljoniem sezonā paceltu uz aptuveni 18.

“United” valde ir pārliecināta, ka Rangnika piesaiste ir būtisks solis tam, lai cīņā par Holannu apsteigtu tādas galvenās konkurentes kā Londonas “Chelsea”, Mančestras “City” un Madrides “Real”. Vācijas laikraksts “Bild” vēsta, ka Rangnikam ir labas attiecības gan ar pašu futbolistu, gan ar viņa tēvu.

Ņemot vērā iespējamos kontaktus, “United” esot piesolījusi nepilnu 9,5 miljonu eiro lielu prēmiju, ja starpsezonā Mančestrai izdosies iegūt Holannu. Iepriekšējais “Sarkano velnu” galvenais treneris Sulšērs, tāpat kā Holanns, ir norvēģis, tomēr fanu cerības par uzbrucēja pārcelšanos uz Mančestru nepiepildījās.

sportapils